De financiële impact van samenwerkingstools

Wat leveren samenwerkingstools financieel op?

De financiële impact van samenwerkingstools

Meer uit uw personeel halen, voorkomen dat ze bij een ander bedrijf aan de slag gaan én de IT-kosten omlaag brengen. Dat klinkt als muziek in ieders oren. Met de inzet van de juiste samenwerkingstools blijkt het te kunnen. Forrester deed bij meerdere, representatieve Amerikaanse bedrijven onderzoek waarmee u een inschatting kunt maken van de financiële impact van de implementatie van het IBM samenwerkingsplatform op uw organisatie.

Wat leveren in samenwerkingstools financieel op?

Om de ROI van samenwerkingstools goed in kaart te kunnen brengen, onderzocht Forrester grote organisaties op het gebied van productiviteit, kosten en risico’s. Deze bedrijven hadden hun samenwerkingsplatforms zowel in de cloud als on-premise ondergebracht. Wat levert een investering in IBM Connections op qua productiviteit, en hoe snel is de investering terugverdiend? Hoeveel langer blijven medewerkers bij uw bedrijf werken en met hoeveel kunnen de IT-kosten omlaag? Forrester becijferde dat en meer in deze diepgravende analyse.

Risicoanalyse

Daarnaast worden de risico’s op het gebied van implementatie geanalyseerd: worden de beoogde doelen wel bereikt? Of moeten er meer kosten gemaakt worden om die na implementatie toch nog te behalen? Ook wordt het impact risico beschreven: de beoogde resultaten blijven achter waardoor de verwachte winst tegenvalt.

Wilt u zien hoe uw organisatie financiële stappen vooruit kan zetten met de implementatie van samenwerkingstools? Download dan dit onderzoek.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.