De investering van Yammer terugverdienen

Van Jammer naar Yammer

Van Jammer naar Yammer

Voor veel bedrijven is Yammer een nieuw platform en medewerkers zijn nieuwsgierig naar de interessante mogelijkheden die het platform kan bieden. Toch haken de early adopters snel af. De meeste berichten komen niet verder dan de dagelijkse updates en men ervaart het vaak als spam. “Daar heb ik toch helemaal geen tijd voor, ik wil gewoon aan het werk.” Hoe kan Yammer dienen als een goede social business tool in de organisatie?

In deze whitepaper laten we u kennismaken met de (gebruikers-)adoptie van Yammer als social business tool. Zelfs voor een laagdrempelige tool als Yammer is het belangrijk om mensen mee te krijgen in het gebruik en het te behouden voor een duurzame inzet.

Wat is Yammer?
Yammer is gekocht door Microsoft en is een kennisplatform dat expertise, vragen en kennis verzamelt. Het is een platform waar mensen en kennis aan elkaar verbonden kunnen worden. Het ‘corporate brain’ op één plek in beeld. Yammer kan in de organisatie dienen als tool om van elkaar te leren en met elkaar kennis te delen.

Waarom Yammer als social business tool gebruiken in de organisatie?
Voor de adoptie van Yammer als social business tool, is het belangrijk om twee vragen duidelijk te krijgen:

  • Waarvoor kan Yammer het beste ingezet worden in de interne bedrijfsvoering?
  • In welke situaties is de investering het waard?

De eenvoudigheid in het gebruik van Yammer is meteen ook de kracht. Een uitgebreide training is daarom ook niet nodig. Om Yammer in de context te plaatsen is het goed om één of meerdere sterke punten van Yammer te koppelen aan een businesscase van de organisatie. Lees meer over deze sterke punten van Yammer in de volledige whitepaper.

Download de whitepaper
Is Yammer en de bijbehorende adoptiestrategie iets voor uw organisatie? Kom meer over Yammer te weten in de volledige whitepaper. Download de whitepaper geheel vrijblijvend.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Het Nieuwe WerkenSocial Collaboration bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Het Nieuwe Werken :  Projectorganisatie inrichten met Microsoft Teams

Veel organisaties werken in projectteams aan projecten. De app Teams van Microsoft is een nieuwe tool die kan gebruikt worden als hub voor teamwerk binnen Office 365. Hiermee wordt chatten, bestanden delen en Skype-vergaderingen plannen en houden binnen projectteams een peulenschil. Wilt u ook een projectorganisatie inrichten met Microsoft Teams? Met deze gids kunt u succesvol een projectorganisatie opzetten.

Lees verder

Het Nieuwe Werken :  Beter samenwerken in 5 stappen

Samenwerken is steeds belangrijker voor bedrijven. Helaas worden ze daarin vaak gehinderd door oude technologie als vergadertafels, e-mail en traditionele telefoongesprekken. Deze whitepaper onderscheidt 5 obstakels die een efficiënte samenwerking in de weg zitten. Lees snel verder voor de herkenbare situaties en de oplossingen waarmee u sneller en beter intern en extern kunt samenwerken.

Lees verder

Social Collaboration :  SharePoint analytics haalt meer waarde uit uw bedrijfsgegevens

Het gebruik van internet is de laatste jaren verschoven van nieuws delen en informatie zoeken, naar steeds meer online doen met handige applicaties en tools. Het aantal handige online applicaties en tools groeit en mensen doen steeds meer online. Die trend zet zich op de werkvloer ook voort. Veel organisaties werken met SharePoint 2016. De redenen waarom zij kiezen voor deze oplossing zijn onder andere de herkenbare User Interface en de volledige integratie met Microsoft Office Suite. Maar wist u ook dat SharePoint 2016 handige analytische tools biedt? Lees hier de 10 redenen om te kiezen voor SharePoint 2016.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.