De moderne werkplek in de cloud

6 stappen naar een succesvolle implementatie

6 stappen naar een succesvolle implementatie

De moderne werkplek in de cloud: iedereen heeft het erover en ziet het belang ervan in. Onderzoeksbureau Gartner verwacht dat in 2020 alle bedrijven gebruik maken van cloudtoepassingen. Bedrijven die dit nog niet hebben gedaan, doen er dan ook verstandig aan nu al stappen te zetten naar de cloud. Hoe u dat succesvol doet en wat dat betekent, leest u in deze whitepaper. 

Wat is de moderne werkplek in de cloud?

Voor een organisatie stappen kan nemen, moet wel duidelijk zijn wat de moderne werkplek in de cloud is: de volgende stap in de online integratie van alle tools, die werknemers nodig hebben om hun werk optimaal te kunnen doen. De moderne werkplek bestaat uit een zestal elementen:

  • Productivity
  • Mobility
  • Security
  • Line of business
  • Happy users
  • Insights

Om tot een dergelijke werkplek te komen zijn een aantal stappen nodig. In deze whitepaper zijn de praktische stappen voor u op een rij gezet. Wij nemen u hieronder alvast mee in de eerste 2 stappen die een organisatie kan zetten.

Stap 1: Strategie en roadmap

In deze stap zet een organisatie de eerste stip op de horizon: waar staat de organisatie, waar gaat het bedrijf naartoe en welke elementen zijn daarvoor nodig? Om hierachter te komen kunnen bijvoorbeeld workshops gehouden worden voor iedereen in het bedrijf. Op die manier kan iedereen proeven aan hoe het is om met nieuwe technologie samen te werken.

Stap 2: Governance

De volgende stap is vastleggen wat het bedrijf precies gaat doen met de nieuwe tooling, zoals bijvoorbeeld Office 365. Functionaliteit die niet op dezelfde manier wordt gebruikt door iedereen die er toegang toe heeft, heeft weinig zin. Dan schiet de implementatie zijn doel voorbij.

Deze informatie kan een bedrijf gebruiken voor een veranderplan, waarin alle technische, organisatorische en culturele veranderingen zijn opgenomen. In zo’n traject moet de hele organisatie betrokken zijn. Het opstellen van een roadmap is hierbij onmisbaar.

De weg naar de moderne werkplek in de cloud

Zo’n werkplek in de cloud heeft u niet 1-2-3 geregeld. Het is daarom belangrijk dat u zich goed voorbereid. Lees deze whitepaper, met daarin de 4 andere stappen die u moet nemen om de weg naar de moderne werkplek in de cloud succesvol af te leggen.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

De moderne werkplek in de cloud

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.