De moderne werkplek in de cloud

6 stappen naar een succesvolle implementatie

De moderne werkplek in de cloud

De moderne werkplek in de cloud: iedereen heeft het erover en ziet het belang ervan in. Onderzoeksbureau Gartner verwacht dat in 2020 alle bedrijven gebruik maken van cloudtoepassingen. Bedrijven die dit nog niet hebben gedaan, doen er dan ook verstandig aan nu al stappen te zetten naar de cloud. Hoe je dat succesvol doet en wat dat betekent, lees je in deze whitepaper. 

Wat is de moderne werkplek in de cloud?

Voor een organisatie stappen kan nemen, moet wel duidelijk zijn wat de moderne werkplek in de cloud is: de volgende stap in de online integratie van alle tools, die werknemers nodig hebben om hun werk optimaal te kunnen doen.  Het is de logische volgende stap in de integratie van alle tools in een eenduidige omgeving waarmee werknemers hun werk optimaal kunnen doen. De moderne werkplek bestaat uit een zestal elementen:

  • Productivity
  • Mobility
  • Security
  • Line of business
  • Happy users
  • Insights

Om tot een dergelijke werkplek te komen zijn een aantal stappen nodig. In deze whitepaper zijn de praktische stappen een rij gezet. Wij nemen je hieronder alvast mee in de eerste 2 stappen die een organisatie kan zetten.

Stap 1: Strategie en roadmap

In deze stap zet een organisatie de eerste stip op de horizon: waar staat de organisatie, waar gaat het bedrijf naartoe en welke elementen zijn daarvoor nodig? Om hierachter te komen kunnen bijvoorbeeld workshops gehouden worden voor iedereen in het bedrijf. Op die manier kan iedereen proeven aan hoe het is om met nieuwe technologie samen te werken.

Stap 2: Governance

De volgende stap is vastleggen wat het bedrijf precies gaat doen met de nieuwe tooling, zoals bijvoorbeeld Office 365. Functionaliteit die niet op dezelfde manier wordt gebruikt door iedereen die er toegang toe heeft, heeft weinig zin. Dan schiet de implementatie zijn doel voorbij.

Deze informatie kan een bedrijf gebruiken voor een veranderplan, waarin alle technische, organisatorische en culturele veranderingen zijn opgenomen. In zo’n traject moet de hele organisatie betrokken zijn. Het opstellen van een roadmap is hierbij onmisbaar.

De weg naar de moderne werkplek in de cloud

Zo’n werkplek in de cloud heb je niet 1-2-3 geregeld. Lees deze whitepaper, met daarin de 4 andere stappen die je moet nemen om de weg naar de moderne werkplek in de cloud succesvol af te leggen.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Wortell

Wij maken organisaties klaar voor de uitdagingen van de toekomst. Zodat zij gemakkelijker hun werk kunnen doen. Overal, altijd en op elk apparaat.

Profiel Wortell ›
 
 

Download artikel

De moderne werkplek in de cloud

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.