De mogelijkheid van self-service reporting voor de hele organisatie

The Road Forward: An IT Roadmap for Scaling Self-Service Reporting

The Road Forward: An IT Roadmap for Scaling Self-Service Reporting

Steeds meer gebruiksvriendelijke technologieën betreden de consumentenmarkt, waardoor zakelijke gebruiker steeds meer eisen gaan stellen aan de mogelijkheden om te werken met data. De mogelijkheden van interactie met data is door deze nieuwe technologie beschikbaar gemaakt. 

Namit Rai Surana (Data Product Manager van Facebook) geeft aan dat:  “gebruikers moeten onafhankelijk worden van data product management en ze moeten de antwoorden op vragen in de data kunnen ontdekken”. Om dit beschikbaar te maken hebben ze gekozen voor een oplossing van Tableau. Het is gemakkelijker en sneller om Business Intelligence dashboards beschikbaar te hebben, en dit zonder programmeren. Databronnen worden vormgegeven, opgezet en onderhouden met behulp van de IT afdeling, zonder dat de gebruiker hier iets van door heeft.

Bij deze nieuwe insteek van self-service Reporting staan 4 belangrijke kenmerken centraal:

  • Eenvoud in gebruik; voor beslissers moet het niet alleen makkelijk in het gebruik zijn, maar ook leuk en boeiend!
  • Snelheid; uit onderzoek komt naar voren dat snelheid belangrijk is in elke context
  • Krachtig; gebruikers willen dezelfde krachtigheid als bij persoonlijke productiviteitssoftware.  
  • Visueel; visuele data verhoogd de snelheid en kwaliteit van de data-inzichten.

Om self-service in de gehele onderneming mogelijk te maken zijn er vijf belangrijke uitgangspunten. Deze uitgangspunten zijn:

  1. Snelle prototypingSelf_service_Uitgangspunten
  2. Heldere faciliterende rol van IT
  3. Workflow
  4. Kundige teams
  5. Het kweken van een analytics cultuur

De whitepaper
Download vrijblijvend de volledige whitepaper over de IT roadmap naar schaalbare self-service reporting binnen uw organisatie.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Business IntelligenceBusiness Analytics bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Intelligence :  Word meesterverteller met datavisualisatie 2.0

Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen binnen de datavisualisatie? Ontdek hier het verhaal van datavisualisatie en de revolutie die automated data storytelling zal ontketenen. Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat data automatisch wordt voorzien van tekst. Zo wordt jouw data leesbaarder en ligt de kans op verkeerde interpretatie een stuk lager.

Lees verder

Business Intelligence :  Kenniscyclus: Next step in analytics

Data en analytics hebben de afgelopen jaren een enorme impact gehad op de dagelijkse gang van zaken in organisaties. Van het optimaliseren van klantrelaties tot efficiënter werken. Toch blijven veel mogelijkheden onbenut omdat data onvoldoende gecombineerd worden. In deze kenniscyclus leer je hoe je de volgende stap kunt zetten met analytics om het volledige potentieel te benutten.

Lees verder

Business Analytics :  Big data: laat je data voor je werken

De financiële sector heeft het niet makkelijk gehad het afgelopen decennium met de bankencrisis, strengere wetgeving en hoge klanteisen. Met de opkomst van big data groeit ook in de financiële sector het besef dat deze informatie helpt om het tij te keren. Download deze whitepaper en lees hoe banken hun data aan het werk zetten!

Lees verder

Partner

Tableau Software

Tableau wil het mensen makkelijk maken data snel om te zetten in slimme zakelijke analytics. Welke data? Alle data, ongeacht formaat, indeling en onderwerp.

Profiel Tableau Software ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.