De nationale B2B Leadgeneratie benchmark

B2B-leadgeneratie: de resultaten

B2B-leadgeneratie: de resultaten

De Nationale Benchmark B2B-leadgeneratie zes jaar op rij voert ProSpex dit onderzoek uit. Dit jaar in samenwerking met GO2socialmedia. Welke kansen hebben succesvolle bedrijven genomen als het gaat om leadgeneratie? Wat kunnen andere marketeers en verkoopmanagers hiervan leren? Waar laten organisaties kansen liggen? Welke onderdelen zijn aan verbetering toe als het gaat om het veranderende speelveld?

Een succesvolle B2B-leadgeneratie: een greep uit de resultaten

Dit benchmark onderzoek gaat in op het vinden en opvolgen van leads met betrekking tot B2B-organisaties. Het onderzoek kijkt naar de strategie en aanpak van de marketing en verkoop voor het bepalen van de effectiviteit. De best presterende bedrijven hebben een integrale contact- en contentstrategie ontwikkeld. Hieronder komt een greep uit de resultaten naar voren met daarin de successen, maar ook de punten van verbetering:

  • Uitgekiende contentmix.
  • Gat tussen marketing en sales verklaard.
  • Blijft marketing automation een belofte?
  • Website is nummer 1-conversiemachine.
  • Bouwen aan een sterk merk.

Het Nationale B2B Leadgeneratie Benchmark 2016 is uitgevoerd onder ruim 250 respondenten. De respondenten komen uit verschillende sectoren, vooral de zakelijke dienstverlening en ICT zijn goed vertegenwoordigd in dit onderzoek. Het grootste deel van de respondenten zijn algemeen directeur, salesmanager of marketingmanager. Het onderzoek is uitgevoerd in de vorm van een online enquête met daarin een aantal stellingen. Het onderzoek heeft een aantal interessante reacties opgeleverd.

Nationale B2B Leadgeneratie Benchmark 2016

Dit onderzoeksrapport geeft inzicht in de uitdagingen, aanpak en resultaten bij B2B-leadgeneratie organisaties. Meer te weten komen? Download geheel vrijblijvend het volledige rapport.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

CRM excellence

Onze naam zegt het al: excellent in Customer Relationship Management, CRM.

Profiel CRM excellence ›
 
 

Downloaden: De nationale B2B Leadgeneratie benchmark

 

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.