De operationele beslissingen automatiseren

From Data to Decision

From Data to Decision

Belangrijke beslissingen worden in organisaties dagelijks genomen. Doordat deze beslissingen grote gevolgen kunnen hebben voor de organisatie, is het van belang dat deze beslissingen doordacht worden genomen en goed worden gemonitord.

Er is de mogelijkheid om deze besluitvorming te automatiseren. Veel managers gebruiken bijvoorbeeld beslissingsondersteunende systemen bij het nemen van ingewikkelde en ongeroutineerde beslissingen. Geavanceerde analysemodellen helpen managers bij de beslissing over actuele processen en schetsen een verwachtingen voor de toekomst. Dit geeft een goed inzicht in de klanten, producten en de markt waarin de organisatie opereert.

Bedrijven die analysemodellen in hun besluitvormingsproces gebruiken, blijken vaak SAS Decision Manager in te zetten. Deze software integreert een geavanceerd analysemodel met zakelijke systemen. Analisten werken binnen een webgebaseerde omgeving waarin ze hun modellen en regels kunnen definiëren, test en ontwikkelen. Dankzij de SAS Decision Manager zijn organisaties ervan verzekerd dat beslissingen in de praktijk gemonitord en goed gedocumenteerd wordt.

De whitepaper
Welke voordelen kan een up-to-date geautomatiseerd systeem bieden voor uw organisatie? Lees in deze whitepaper meer over de werking van SAS Decision Manager. Download vrijblijvend de whitepaper “From Data to Decision”.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Business IntelligenceBusiness AnalyticsBig data bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Intelligence :  Word meesterverteller met datavisualisatie 2.0

Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen binnen de datavisualisatie? Ontdek hier het verhaal van datavisualisatie en de revolutie die automated data storytelling zal ontketenen. Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat data automatisch wordt voorzien van tekst. Zo wordt jouw data leesbaarder en ligt de kans op verkeerde interpretatie een stuk lager.

Lees verder

Business Intelligence :  Kenniscyclus: Next step in analytics

Data en analytics hebben de afgelopen jaren een enorme impact gehad op de dagelijkse gang van zaken in organisaties. Van het optimaliseren van klantrelaties tot efficiënter werken. Toch blijven veel mogelijkheden onbenut omdat data onvoldoende gecombineerd worden. In deze kenniscyclus leer je hoe je de volgende stap kunt zetten met analytics om het volledige potentieel te benutten.

Lees verder

Business Analytics :  Big data: laat je data voor je werken

De financiële sector heeft het niet makkelijk gehad het afgelopen decennium met de bankencrisis, strengere wetgeving en hoge klanteisen. Met de opkomst van big data groeit ook in de financiële sector het besef dat deze informatie helpt om het tij te keren. Download deze whitepaper en lees hoe banken hun data aan het werk zetten!

Lees verder

Partner

SAS

SAS is marktleider in analytics. Met innovatieve analytics, business intelligence en data management software en dienstverlening, helpt SAS klanten op meer dan 83.000 locaties sneller, betere beslissingen te nemen. Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd 'THE POWER TO KNOW'.

Profiel SAS ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.