De populairste cloud-omgeving is de hybride cloud

De ideale mix tussen eigen infrastructuur en de cloud

De ideale mix tussen eigen infrastructuur en de cloud

Het jaarlijkse onderzoek van RightScale State of the Cloud levert het bewijs: een hybride cloud-omgeving is veruit de meest gekozen cloud-inrichting onder de respondenten. Maar liefst 51 % van de deelnemers geeft aan dat ze kozen voor een hybride cloud-omgeving. En dit percentage zal de komende jaren blijven groeien, want steeds meer organisaties staan open voor de combinatie tussen cloud en eigen infrastructuur. Zelfs de grootste sceptici zetten met applicaties zoals Office 365, Salesforce of documentmanagement-systemen hun eerste voorzichtige stapjes richting de cloud.

Wat is nou die hybride cloud?

In een hybride cloud-omgeving verhuis je bepaalde applicaties of workloads naar de cloud en kies je ervoor om andere zaken op je eigen servers of private cloud te laten draaien. In een hybride cloud-omgeving werken deze twee werelden perfect samen en merkt de eindgebruiker niets van de scheiding tussen eigen infrastructuur en cloud. Het sluit naadloos op elkaar aan. Dit is uitermate geschikt voor bedrijven waar bepaalde data niet kan (of mag) bewaard worden op externe servers of wanneer legacy IT een volledig cloud-transformatie in de weg zit.

Hybride cloud voordelen:

Wat levert zo’n combinatie van cloud en on-premise infrastructuur bedrijven nu echt op? We zetten alvast 3 van de grootste voordelen op een rij:

  • Flexibiliteit: Voor velen de grootste reden om te starten met een cloud-migratie. Kritische informatie blijft on-premise en applicaties zoals Microsoft Office verhuizen richting cloud.
  • Schaalbaar: Pieken en dalen in de IT-infrastructuur zijn makkelijk op te vangen. Je betaalt voor wat je gebruikt, dus nooit teveel.
  • Kosten besparen: Niet alleen door de schaalbaarheid zie je de kosten dalen, maar ook bijvoorbeeld de energierekening ligt lager. Je eigen infrastructuur verbruikt immers een stuk minder energie als het niet meer alle applicaties en processen moet draaiend houden.

In 6 stappen aan de slag

Ga je aan de slag met een hybride cloud omgeving? Dan is een goed plan van aanpak het beste fundament. Want het opzetten van zo’n complexe cloud-omgeving is toch vaak lastiger dan gedacht. Geen nood, deze whitepaper geeft je 6 stappen die dit proces vereenvoudigen. Download hier Understanding hybrid cloud: a path to flexible, scalable and cost-efficient IT en start de voorbereiding nu.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom StrategieInnovatie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Strategie :  Interesse in een social intranet?

Een social intranet lijkt in niks meer op die oudbollige muurkrant van weleer. Geen smoelenboek of weekmenu, maar een verzamelplek voor relevante applicaties, content en mensen. Met de 12 tips uit deze whitepaper ontdek je hoe je zo’n social intranet inricht in jouw organisatie en hoe je de tools afstemt op de behoeften van jouw medewerkers.

Lees verder

Strategie :  Continuïteit bij een noodsituatie

Ieder bedrijf wil natuurlijk vermijden dat downtime roet in het eten komt gooien bij de dagelijkse gang van zaken. Daarom is het een goede zaak om een gedegen plan van aanpak klaar te hebben mocht het toch een keer gebeuren. Ontdek in deze whitepaper hoe je een noodplan voor continuïteit opstelt.

Lees verder

Innovatie :  Starten met Internet of Things

IoT gaat een steeds grotere rol spelen bij ondernemingen. Het geeft ons inzicht in gegevens waar we eerst geen weet van hadden en draagt in grote mate bij aan het efficiënter maken van onze processen. Het is dus zaak om op tijd aan de slag te gaan in jouw onderneming, voor jouw concurrenten jou het nakijken geven. Deze whitepaper helpt je op weg.

Lees verder

Innovatie :  Nieuwe software? Persona’s helpen je op weg

Wil je dat iedereen aan de slag gaat met de nieuwe software? Dan is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan de adoptie. Doe je dat niet, dan zullen medewerkers de nieuwe tools niet of onvoldoende gebruiken. Dat is zonde van de investering, maar gelukkig kan het ook anders. Lees hier hoe persona’s de adoptie van nieuwe software versnelt.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.