De relatie tussen de CIO en de CMO

Finding the CIMO perspective

Finding the CIMO perspective

Digitalisering staat bij steeds meer organisaties op nummer 1. Organisaties richten de manier van werken opnieuw in, waardoor de relatie tussen de CIO en de CMO nog belangrijker is geworden. Uit dit onderzoek komt naar voren dat steeds meer IT-budgetten buiten de IT-afdeling worden uitgegeven. Één van deze afdelingen waar het IT budget naar toe gaat is de marketingafdeling.

Digitale trends zorgen ervoor dat de wereld van technologie en marketing nog dichter bij elkaar komen te staan en veranderen ook de rol van IT en marketingmanagers. Naast dat CMO’s altijd het merk moeten blijven managen, krijgen ze ook te maken met het inrichten van de interactie met klanten. Deze interactie zal bepalend zijn voor de concurrentiefactor.

Het CIMO perspectief adopteren
De geïnterviewde marketing en IT leiders delen een advies over het verschuiven van de focus en prioriteiten naar een uniform perspectief. De onderstaande aanbevelingen komen naar voren als het gaat over het adopteren van het CIMO perspectief:

  • Stem CMO/CIO bedrijfsresultaten met elkaar af
  • Zet data en technologie voor marketeers vooraan en in het midden
  • Herken de belangrijkheid van 'two-speed' IT
  • Geef communicatie prioriteit en bouw vertrouwen op
  • Evolueer de traditionele mentaliteit en omarm IT zonder grenzen

Lees in de whitepaper verder over de details van de bovenstaande aanbevelingen.

In dit onderzoek zijn marketing en IT-managers geïnterviewd. De interviews in de whitepaper gaan dieper in op digitale marketing & technologie en de klanttrend. Wat voor impact heeft dit op de manier van werken binnen de organisatie? Daarnaast komen de pijnpunten die elke afdeling tegen komt tijdens het samenwerken naar voren. Download de whitepaper vrijblijvend en ga aan de slag met het CIMO perspectief.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom IT ManagementICT Strategie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

IT Management :  Verhoog je productiviteit in 10 eenvoudige stappen

De economie zit in de lift en ook voor 2018 ziet het er goed uit. Deze groei zorgt voor meer klanten maar laat het niet ten koste gaan van het werkplezier van je medewerkers. Deze whitepaper geeft 10 quick wins die de productiviteit op de werkvloer doen stijgen, zonder dat medewerkers met een te hoge werkdruk te kampen krijgen.

Lees verder

IT Management :  De 10 valkuilen bij implementatie van Microsoft 365

Het is niet iedereen altijd even duidelijk wat Microsoft 365 precies omvat. Hierdoor ontbreekt bij veel organisaties vaak een goede voorbereiding bij de implementatie, met fouten en vertragingen tot gevolg. Wilt u deze fouten voorkomen? In deze whitepaper vindt u de tien valkuilen die organisaties tegen kunnen komen tijdens de overgang naar Microsoft 365.

Lees verder

ICT Strategie :  Wat leren we van cloud-migraties?

Wie midden in een cloud-migratie zit, of overweegt om te migreren naar de cloud, doet er goed aan om de ervaringen van anderen mee te nemen in het traject. Want je hoeft helemaal niet dezelfde fouten te maken als degenen die je voorgingen. Onderzoeksbureau Forrester Consulting verzamelde enkele lessons learned en geeft een aantal belangrijke aanbevelingen voor een succesvolle cloud-migratie.

Lees verder

ICT Strategie :  Cloud migratie: 4 mythes ontmaskerd

Bent u MKB’er en overweegt u -een deel van uw- organisatie te verhuizen naar de cloud? Op internet is veel tegenstrijdige informatie te vinden over cloud migratie. Wat is daar nu echt van waar? In dit whitepaper “9 mythes ontmaskerd over Office 365” worden ze ontkracht. Lees hier alvast een voorproefje.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.