De rol van owned, earned en paid media in de communicatiemix

Communicatiemix voor B2B Content Marketing

Communicatiemix voor B2B Content Marketing

Content ontwikkelen staat bij steeds meer organisaties op de agenda, maar alleen content ontwikkelen is niet genoeg. Het is van belang dat de content kwalitatief hoogwaardig is, aansluit op de buyer journey van potentiele klanten en vooral zichtbaar is. Om content effectief over te brengen moet er dan ook goed nagedacht worden over de communicatie. Het bereiken van de juiste doelgroep is vele malen belangrijker dan de bereikte exposure. Hier geldt dus ook: kwaliteit boven kwantiteit. En dit kan met een goede communicatiemix gerealiseerd worden.

Om de doelgroep te bereiken wordt de distributie van content veelal ingedeeld naar:

  • Owned Media;
  • Earned Media;
  • Paid Media.

Owned Media

De eerstgenoemde, owned media, bevat alle media waar de organisatie zelf de regie over voert. De eigen website, social media kanalen en bijvoorbeeld een nieuwsbrief zijn voorbeelden van owned media. Owned media zijn er vaak op gericht om bestaande klanten, relaties en prospects te bedienen van informatie.

Earned Media

Onder earned media vallen de kanalen waren anderen de boodschap van de organisatie verspreiden. Deze vorm van communicatie kan de geloofwaardigheid van de organisatie versterken. Dit komt omdat het niet de organisatie zelf is die de boodschap verspreidt, maar anderen. Daarnaast wordt op deze manier ook het bereik vergroot, omdat de boodschap nu ook onder contacten van anderen wordt gedeeld.

Paid media

De paid media zijn de betaalde kanalen. Vaak worden paid media ingezet om de eigen boodschap zo positief mogelijk te verspreiden. Dit kan onder andere via banners of advertenties in zoekmachines.

Owned vs Earned vs Paid

Het kan soms lastig zijn om onderscheid te maken tussen owned, earned en paid media. Er vindt vaak wel op een of andere wijze overlap plaats. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat owned media gepromoot wordt via paid media of geoptimaliseerd wordt voor earned media.

Download de whitepaper

Meer weten over de ideale communicatiemix in uw contentmarketingstrategie? Download dan geheel vrijblijvend deze whitepaper en lees meer over het gebruik van owned-, paid- en earned media om zo met goede content de juiste doelgroep te bereiken.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

RIFF Content Marketing

RIFF Content Marketing is een specialist in B2B Contentmarketing voor zakelijke en IT dienstverleners

Profiel RIFF Content Marketing ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.