Digitale transformatie: grip op de uitdagingen van morgen

Word een digitale meester: krijg grip op de digitale transformatie

Word een digitale meester: krijg grip op de digitale transformatie

Digitale transformatie is anno 2017 bij steeds meer organisaties, groot en klein, ‘top of mind’. De meeste bedrijven hebben terecht wel in de gaten dat ze iets moeten met de opkomst van ontwikkelingen als big data, Internet of Things, of een van de andere opkomende technologieën. Maar wat dat is, is voor veel bedrijven nog onduidelijk.

Wat is digitale transformatie?

Digitale transformatie is het transformeren van sectoren en organisaties door gebruik te maken van de (exponentieel toegenomen) technologische mogelijkheden. Deze transformatie is complex, waardoor het lastig is er grip op te krijgen. Dit komt niet zozeer doordat de ontwikkelingen zelf ingewikkeld zijn. Juist de combinaties van digitale ontwikkelingen maken het lastig sturing te geven aan het thema, omdat deze (deels) tot stand komen buiten de eigen sector.

Diverse grote spelers experimenteren al volop met onder andere Blockchain en digitale klantreizen. Ook wordt druk geëxperimenteerd met bypassing van schakels uit de distributieketen en het verbinden van interne applicaties aan diverse externe platformen. Bezig zijn met ‘digitaal’ is noodzakelijk om als bestaande organisatie te overleven.

Geen tijd te verliezen

Er is geen tijd om te wachten en ook maar zeer beperkt ruimte voor fouten. Een gat wordt namelijk snel opgevuld door een nieuwe speler, born digital, met weinig tot geen legacy uit het verleden.

Klanten zijn tegenwoordig minder loyaal en lopen makkelijk over naar nieuwe partijen. Nieuwe spelers zijn vaak sneller, goedkoper en klantgerichter. Bovendien leiden de mogelijkheden die worden geboden door digitale ontwikkelingen vaak ook nog eens tot wijzigingen in de verwachtingen die klant en maatschappij hebben.

Geef nu handen en voeten aan transformatie

De urgentie met betrekking tot digitale transformatie en bewustzijn hieromtrent is aanwezig. Maar hoe geven bedrijven handen en voeten aan het besef dat ze hier ‘iets’ mee moeten? In deze whitepaper krijgt u antwoord op die vraag en krijgt u de i-five aanpak aangereikt. Download de paper nu en word een digitale meester.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom TrendsInnovatieBig data bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Trends :  De AI gids voor managers

Wil een organisatie kunstmatige intelligentie onderdeel laten uitmaken van hun strategie, dan is een goede voorbereiding en visie onontbeerlijk. Deze whitepaper werd speciaal geschreven voor het management en geeft inzicht in de mogelijkheden die kunstmatige intelligentie biedt. Lees hoe AI een onderdeel wordt van jouw strategie en hoe men zich voorbereid op het gebruik van AI in de organisatie.

Lees verder

Innovatie :  Hoe blockchain de supply chain transformeert

Nadat blockchain de financiële wereld op zijn kop zette, is het nu tijd voor een revolutie in de supply chain. Van oorsprongscertificaten tot het real-time oplossen van problemen in het proces, blockchain zal het proces inzichtelijk en transparant maken. Deze whitepaper neemt je mee in de toekomst aan de hand van praktische voorbeelden uit de voedselindustrie. Klaar voor de toekomst?

Lees verder

Big data :  Word meesterverteller met datavisualisatie 2.0

Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen binnen de datavisualisatie? Ontdek hier het verhaal van datavisualisatie en de revolutie die automated data storytelling zal ontketenen. Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat data automatisch wordt voorzien van tekst. Zo wordt jouw data leesbaarder en ligt de kans op verkeerde interpretatie een stuk lager.

Lees verder

Big data :  Big data: laat je data voor je werken

De financiële sector heeft het niet makkelijk gehad het afgelopen decennium met de bankencrisis, strengere wetgeving en hoge klanteisen. Met de opkomst van big data groeit ook in de financiële sector het besef dat deze informatie helpt om het tij te keren. Download deze whitepaper en lees hoe banken hun data aan het werk zetten!

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.