Digitale werkomgeving laat medewerkers beter samenwerken

Strijd tegen de vergrijzing

Strijd tegen de vergrijzing

Nederland vergrijst en de strijd om jong, goed personeel woedt in alle hevigheid. Omdat de economie goed draait is er werk aan overvloed. Senior werknemers komen om in het werk en jonge nieuwe medewerkers hebben het werk voor het uitkiezen. Hoe zorgen organisaties dat ze aantrekkelijk blijven voor het zittende en nieuwe personeel? Een digitale werkomgeving kan het antwoord op deze vraag zijn.

Tijd voor modernisering

Succesvolle bedrijven zijn digitaal getransformeerd of zijn daar op dit moment mee bezig. Papier wordt ingeruild voor digitale documenten en samenwerken kan overal en altijd. Dat klinkt alsof het gemeengoed is, toch kan dat nog zeker niet bij elk bedrijf. Ellenlange vergaderingen en hiërarchische verhoudingen zijn samen met de achterblijvende IT de rem op vooruitgang. Er is dus werk aan de winkel.

Digitale werkomgeving voor jong en oud

Werkgevers moeten veranderen om aantrekkelijk te zijn voor nieuw en bestaand personeel. Hoe ze dat doen lees je in de whitepaper INTO: Oplossing: Binden en behouden van Young & Senior Professionals. Een van de stappen is een migratie naar de cloud met moderne IT-ondersteuning. Hiermee kan zowel jong als oud het beste uit zichzelf halen, mits het op de juiste manier wordt gepresenteerd en ingevoerd. Die overgang brengt overigens ook kostenvoordelen met zich mee.

Bindmiddel voor bedrijven: geïntegreerde tools

Hoe het precies werkt, lees je in het fictieve praktijkvoorbeeld bij Home Group. Deze middelgrote huisvestingsorganisatie heeft de sprong naar de cloud gewaagd en niet zonder voordelen. Door de IT juist in te zetten, is de hele organisatie beter op elkaar aangesloten. Iedereen kan overal en altijd werken en dankzij handige tools kan iedereen elkaar beter vinden. Kortere lijntjes en laagdrempelige, geïntegreerde communicatietools zorgen voor een betere samenwerking. Omdat ze efficiënter (samen)werken halen ze meer rendement uit zichzelf en uit elkaar. 

Een fitte organisatie

De overgang naar een nieuwe technologie is niet een kwestie van een knop omzetten. Het spreekt voor zich dat maatwerk bij implementatie en ondersteuning een must is. Het is een project van de lange adem. Alleen dan gaat iedereen ook daadwerkelijk met de tools en met elkaar aan de slag. Wil je weten hoe je je organisatie fit maakt en houdt? Download dan de whitepaper en zet een stap in een innovatieve toekomst.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom VisieTrendsPersoneelsplanningStrategie & Innovatie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Visie :  AI aan de vooravond van een wereldwijde doorbraak

We zien steeds vaker bedrijven kunstmatige intelligentie inzetten om tot betere analyses te komen. Of ze willen de klanttevredenheid verhogen door AI in te zetten binnen hun customer service. Tijd om te kijken hoe het er in het vakgebied van kunstmatige intelligentie voor staat. Van best practices tot nieuwe inzichten, deze whitepaper zet het voor je op een rij.

Lees verder

Visie :  Internet of Things: verhalen over missers en successen

IoT-projecten staan nog steeds op de to-do-lijst van veel organisaties. Sommigen onder ons zetten alvast de eerste voorzichtige stappen, anderen zijn nog op zoek naar het juiste moment om te starten. In welke fase je ook zit, het is altijd interessant om te kijken hoe het andere verging. In deze whitepaper vertellen 80 IT-professionals over hun missers en successen.

Lees verder

Trends :  Ben jij klaar voor een digitale werkplek?

Van 9-tot-5 werken, op een vaste plek en altijd op dezelfde locatie. Geef toe, heel flexibel klinkt dit niet. Waarom houden veel bedrijven vast aan de traditionele werkplek? Nieuwe generaties dienen zich aan op de werkvloer en clouddiensten zoals Office 365 of G-suite winnen steeds meer aan populariteit. Is het geen tijd om de volgende stap te zetten?

Lees verder

Personeelsplanning :  Steeds meer taken van HR verhuizen naar lijnmanagement

Steeds meer taken van HR-management verschuiven richting de lijnmanagers. Logisch, want teamleiders en afdelingshoofden staan een stuk dichter bij de werknemers. Wil je van deze verschuiving een succes maken? Dan is het belangrijk om zowel de voor- en nadelen goed in kaart te brengen. Deze whitepaper zet alles op een rij en beschrijft hoe je deze nadelen snel kan aanpakken.

Lees verder

Strategie & Innovatie :  De AI gids voor managers

Wil een organisatie kunstmatige intelligentie onderdeel laten uitmaken van hun strategie, dan is een goede voorbereiding en visie onontbeerlijk. Deze whitepaper werd speciaal geschreven voor het management en geeft inzicht in de mogelijkheden die kunstmatige intelligentie biedt. Lees hoe AI een onderdeel wordt van jouw strategie en hoe men zich voorbereid op het gebruik van AI in de organisatie.

Lees verder

Strategie & Innovatie :  Big data: laat je data voor je werken

De financiële sector heeft het niet makkelijk gehad het afgelopen decennium met de bankencrisis, strengere wetgeving en hoge klanteisen. Met de opkomst van big data groeit ook in de financiële sector het besef dat deze informatie helpt om het tij te keren. Download deze whitepaper en lees hoe banken hun data aan het werk zetten!

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.