Digitale werkplek? Heb je ook aan adoptie gedacht?

Haal meer uit jouw IT-investering

Haal meer uit jouw IT-investering

Om sneller en beter te kunnen werken, zetten steeds meer bedrijven nieuwe technologie in. Medewerkers worden soms van de ene op de andere dag geconfronteerd met nieuwe digitale hulpmiddelen en moeten zonder veel extra informatie maar ermee aan de slag. Technologie is alomtegenwoordig in ons leven, dus dat gaat vast goed. Niets is minder waar. Onderzoekt toont aan dat bij 1 op de 5 medewerkers nieuwe tools zorgen voor juist meer stress en werk. Misschien moeten we het uitrollen van het nieuwe digitale gereedschap toch anders aanpakken?

We overschatten onze kennis

Het is een bekend fenomeen: de digitale vaardigheden van medewerkers worden overschat waardoor organisaties niet het maximale halen uit de investering. Bijna een derde van de medewerkers is te onervaren met de tools en heeft geen tijd om zich erin te verdiepen. De nieuwe tools worden daarom al snel als lastig ervaren. Collega’s die er wel mee aan de slag gaan ervaren juist onmiddellijk de voordelen. Hierdoor ontstaat een spanningsveld tussen de gebruikers en niet-gebruikers, en dat komt de sfeer op de werkvloer niet ten goede!

Een goede introductie van de juiste tools

Het introduceren van nieuwe software mag niet vergeten worden in het hele proces. Maar niet alleen de introductie heeft meer aandacht nodig, het is ook essentieel om precies te weten waar jouw medewerkers echt behoefte aan hebben. Het heeft namelijk geen zin om een digitale werkomgeving uit te rollen voorzien van alle toeters en bellen als de organisatie daar nog niet klaar voor is.

Juiste niveau van digitale werkomgeving en 2-sporen methodiek

Deze whitepaper laat je kennismaken met de 4 niveaus van de digitale werkomgeving. Zo weet je precies hoe volwassen jouw organisatie is. Ontdek hoe een 2-sporen methodiek, gebaseerd op bestaand werkscenario’s uit jouw organisatie, bijdraagt aan het succes van jouw IT-investering.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom StrategieTrendsHet Nieuwe Werken bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Strategie :  Datagedreven worden: zo pak je dat aan

Customer journeys, machine learning, Internet of Things en Customer Data platformen. Wat hebben deze populaire tools en technieken met elkaar gemeen? Juist, het draait allemaal om data. Data verzamelen, data samenbrengen, data analyseren en deze vervolgens inzetten om jouw bedrijf te verbeteren. Maar hoe start je daarmee? Hoe verloopt de transitie naar datagedreven werken? Dat lees je hier!

Lees verder

Strategie :  Stap over van traditionele naar moderne security

Traditionele security was vergelijkbaar met een sterk beveiligd fort. Dikke en hoge muren, een slotgracht en ophaalbrug moesten onze data beschermen. Maar onze data zitten niet meer in een versterkte burcht, onze data zitten in de cloud. Om data optimaal te beschermen is het daarom tijd om de burcht in te ruilen voor een moderne aanpak. Deze whitepaper vertelt je meer over moderne cloud security.

Lees verder

Trends :  Coronacrisis zorgt voor een grotere focus op online

Online is al jaren leading. Toch zagen veel bedrijven het als een leuk extraatje, maar veel aandacht kreeg het niet. En toen was er opeens de coronacrisis en werd online de norm. Om in deze nieuwe 1,5 meter-maatschappij voorop te blijven heb je innovatieve software en online dienstverlening nodig om jouw klanten zo goed mogelijk te ondersteunen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan…

Lees verder

Trends :  5 trends die mkb’ers niet mogen missen

Als mkb’er ligt er een hoop op je bord. Nu dwingen de coronamaatregelen ondernemers om creatieve oplossingen te verzinnen om klanten te blijven helpen en personeel hun werkzaamheden veilig thuis te laten uitvoeren. En buiten de crisis om had je al langer te maken met klanten die steeds meer van je verwachten. Hoe pak je dat allemaal aan?

Lees verder

Het Nieuwe Werken :  Een veilige werkplek inrichten in 3…2…1…

Het was een behoorlijke karwei om thuiswerken voor het hele bedrijf te regelen. En nog steeds loop je tegen een aantal uitdagingen aan. Sommige collega’s hebben geen laptop, andere kunnen hun werkzaamheden nog niet goed thuis uitvoeren. Om bedrijven te helpen bij het faciliteren van veilig thuiswerken voor de hele organisatie ontwikkelden de werkplek-experts van Wortell WORK Go.

Lees verder

Het Nieuwe Werken :  Met ons hoofd in de wolken

De cloud is inmiddels zowel privé als zakelijk niet meer uit ons leven weg te denken. Het verandert op IT- en organisatorisch vlak een heleboel, maar verandering is niet altijd makkelijk. Hoe gaan organisaties hiermee om? Vanwaar komt de cloud-watervrees die sommigen ervaren? Deze vijfde whitepaper in de reeks ‘Survival of the Smartest’ zocht het uit en zet de cloud-feiten op een rij.

Lees verder

Partner

ilionx

Wij leveren toegevoegde waarde aan organisaties door vraagstukken rondom business transformatie succesvol aan te pakken, met moderne informatietechnologie als aanjager.

Profiel ilionx ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.