Dit stappenplan bepaalt de haalbaarheid van aanbestedingen

Vergroot omzet met dit handige proces

Vergroot omzet met dit handige proces

Het aanbestedingstraject kan soms een nogal bewerkelijk en onoverzichtelijk proces zijn. Daarom heeft Sensus-methode in samenwerking met Tender Services Group het inschrijfproces voor aanbestedingen uitgewerkt. Het inschrijfproces voor aanbestedingen bestaat in totaal uit 6 hoofdprocessen die zijn uitgewerkt in 14 processtappen. Met dit inschrijfproces kunt u stap voor stap inschrijven op een aanbesteding en uw continuïteit in omzet vergroten. In deze whitepaper leest u alles over het tweede proces: het bepalen van de haalbaarheid van een aanbesteding.

De juiste taken en werkafspraken

Het aanbestedingsproces begint op het moment dat een overheidsorganisatie besluit een opdracht via een formele aanbestedingsprocedure in de markt te zetten. Alle aanbestedingsdocumenten van deze opportunity moeten vervolgens dieper worden geanalyseerd en geïnterpreteerd, vragen moeten worden besproken en met het tenderteam bepaalt u uiteindelijk of het doorgaat of niet. Wanneer een definitieve go is bepaald, worden taken en werkafspraken vastgelegd in het dossier en start de daadwerkelijke inschrijvingsprocedure.

In deze whitepaper komen de onder andere de onderstaande facetten in het stappenplan naar voren.

  • Proces: Bestek doornemen - bepalen haalbaarheid aanbesteding
  • In kaart brengen van risico’s en maatregelen
  • Aankondiging tot omzet signaleren
  • Samenstellen van een projectteam
  • Documenten goed bestuderen, zorg voor een compleet dossier
  • Analyseren van het bestek
  • Haalbaarheid

Aanbestedingsproces stroomlijnen

Wilt u ook een goede flow in uw aanbestedingsprocedure waarin u alle noodzakelijke stappen goed doorloopt en niet voor verrassingen komt te staan? Dan is dit stappenplan cruciaal. Download het vandaag nog en stroomlijn het proces, het zal u geen windeieren leggen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Project Management bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Project Management :  Projectorganisatie inrichten met Microsoft Teams

Veel organisaties werken in projectteams aan projecten. De app Teams van Microsoft is een nieuwe tool die kan gebruikt worden als hub voor teamwerk binnen Office 365. Hiermee wordt chatten, bestanden delen en Skype-vergaderingen plannen en houden binnen projectteams een peulenschil. Wilt u ook een projectorganisatie inrichten met Microsoft Teams? Met deze gids kunt u succesvol een projectorganisatie opzetten.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.