Dit zijn de 10 BI-trends voor 2017

Voorspellingen door de Business Intelligence-experts

Voorspellingen door de Business Intelligence-experts
Het slim gebruiken van data is voor steeds meer organisaties cruciaal om te overleven. Bedrijven die de kracht van data weten te gebruiken om gebruikers aan de businesskant meer inzicht te geven, blijven de concurrentie voor en innoveren sneller. Welke BI-trends gaan hun stempel drukken op 2017? En hoe kunt u daarvan profiteren? In dit e-book doen internationale experts voorspellingen gebaseerd op hun kennis en ervaringen met honderdduizenden klanten.

Steeds meer soorten data en bronnen worden relevant

In 2017 zullen data niet meer worden onderverdeeld naar aard en omvang. Data zullen gewoon data zijn, of het nu gaat om big data of een eenvoudige Excel-sheet. Het gaat erom dat medewerkers de data snel en makkelijk kunnen aanroepen en bestuderen, met een beter bedrijfsresultaat als logisch doel. Deze ontwikkeling is uiteraard alleen mogelijk door te investeren in de juiste software.

Geavanceerde analyse komt voor iedereen binnen handbereik

Gebruikers aan de businesskant krijgen data steeds beter in de vingers. Gedetailleerde analytics-programma’s zijn steeds makkelijker in het gebruik. Hierdoor wordt advanced analytics de standaard voor de businessgebruiker. Datawetenschappers en experts verliezen hun monopolie.

Waarde uit data kunnen halen wordt een basiscompetentie

In 2016 was BI volgens LinkedIn een van de belangrijkste kennisgebieden die de kans op een baan vergrootten. In 2017 wordt van allerlei soorten professionals verwacht dat ze de basis van data analytics beheersen, net zoals Word, Excel en PowerPoint als bekend worden verondersteld. Deze ontwikkeling zal zijn weerslag hebben binnen het onderwijs.

De 10 BI-trends voor 2017

Hierboven worden vast 3 BI-trends voor 2017 gedeeld. Download het e-book voor meer achtergronden en de 7 andere trends waarmee uw organisatie komend jaar rekening moet houden. Samen vormen deze 10 trends een blauwdruk om ook in de toekomst succesvol en winstgevend met data te blijven omgaan.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Big data bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Big data :  Kijken naar jouw data met visual analytics

Datavisualisatie is een handig hulpmiddel om jou meer inzicht te geven in de verzamelde data. Het helpt ons niet alleen in kaart te brengen wat er aan de hand is, ook het waarom wordt duidelijk door op de juiste manier naar data te kijken. Ontdek hoe datavisualisatie en visual analytics elkaar versterken en wat jij ermee kan bereiken.

Lees verder

Partner

Tableau Software

Tableau wil het mensen makkelijk maken data snel om te zetten in slimme zakelijke analytics. Welke data? Alle data, ongeacht formaat, indeling en onderwerp.

Profiel Tableau Software ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.