DMS geïmplementeerd, hoe nu verder?

Vervolgstappen na invoer van een Document Management System

Vervolgstappen na invoer van een Document Management System

De aanschaf en het invoeren van een nieuw documentmanagementsysteem (DMS) kunnen uitdagende trajecten zijn. Tijdens dit traject worden bestaande werkwijzen, procedures en systemen nader bekeken, aangepast en voorbereid voor een nieuwe situatie in de organisatie. Als het systeem is geïmplementeerd, staan veel organisaties voor deze vraag: "Hoe gaat dit project nu verder in de organisatie?" Medewerkers gaan ermee aan de slag. Geld en middelen worden ergens anders ingezet en het beheer en documentatie wordt overgedragen aan de reguliere (beheers) organisatie. Maar voor een succesvolle DMS hebt u nog een paar stappen te gaan. 

Blijven bij een basis DMS of doorontwikkelen?

Er zijn vele functionaliteiten die in een modern documentmanagement systeem beschikbaar zijn, denk hierbij bijvoorbeeld aan SharePoint. In de volledige whitepaper staan een aantal van deze functionaliteiten beschreven. Wanneer is het voor een organisatie duidelijk dat alle daadwerkelijke doelen zijn behaald en hoe kunt u dit meten?

Mogelijke uitbreidingen 

Ziezo. Het opslaan, bewaren en terugvinden van documenten gebeurt in het nieuwe systeem op een veilige manier. Nu is er ruimte om na te denken over extra functionaliteiten. Mogelijke uitbreidingen zijn:

  1. Digitalisering van documenten
  2. Recordsmanagement
  3. Workflows en Business Process Management (BPM)
  4. Rapportage mogelijkheden

Lees verder over de andere uitbreidingsmogelijkheden in de whitepaper ‘We hebben een DMS, wat nu?’

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

DMS geïmplementeerd, hoe nu verder?

 

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.