Doorstaat uw risicomanagement de APK?

Het Risicomanagement Systeem optimaal benutten

Het Risicomanagement Systeem optimaal benutten

Ieder bedrijf loopt risico’s, maar de vraag is of organisaties in staat zijn risico’s te beheersen. Veel organisaties richten hiervoor eenmalig een risicomanagement systeem in. Risicomanagement is tegenwoordig dan ook een steeds belangrijker onderdeel van de bedrijfsvoering. Het inrichten van zo’n systeem is vaak een tijdrovende en kostbare aangelegenheid. Zonder periodiek onderhoud zal het ook een nutteloze aangelegenheid blijken.

In deze whitepaper worden een aantal handvatten gegeven voor het uitvoeren van een Algemene Periodieke Keuring (APK) van uw risicomanagement systeem. Dit helpt om vast te stellen welke onderdelen mogelijk versleten zijn, bij het up to date houden van uw risicomanagement systeem en het zorgt ervoor dat het management van de organisatie het zwaar bevochten risicobewustzijn niet verliest.

De paper bestaat uit de volgende hoofdstukken:

  • Risicoanalyse
  • Risicobeheersing
  • Interne omgeving
  • Controle organisatie
  • Rapportage

Download de whitepaper

Download de complete whitepaper en lees meer hoe het uitvoeren van een APK van een risicomanagement systeem ervoor zorgt dat het management van een organisatie het risicobewustzijn niet verliest.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.