Drie manieren om software kosten te besparen

Optimaliseer uw software aankopen met Software Asset Management

Optimaliseer uw software aankopen met Software Asset Management

De recente gebeurtenissen in de wereldeconomie hebben de rol van IT verandert. Het wordt niet meer beschouwd als een last, maar eerder als een investering om economische groei binnen een organisatie juist te realiseren. Dit geeft IT-managers de mogelijkheid om leiderschap te tonen in het vormgeven van technologie-gedreven groei door de kosten te verlagen, een strategie te bedenken waardoor men efficiënt te werk kan gaan en kan de beroepsuitoefening helpen bij de groei van behendigheid.

Software Asset Management
Een vraag die vaak gesteld wordt binnen organisaties is: ‘Hoe kan ik controle krijgen over de kosten van mijn organisatie? Hoe kan de innovatie van technologie groei veroorzaken?. CIO’s over de hele wereld zijn continue op zoek naar antwoorden op deze vragen. Voornamelijk in de huidige zware economische sitatuatie. En als CIO’s op zoek zijn naar opties waarin ze de bedrijfskosten kunnen verlagen en met meer efficiëntie te werk kunnen gaan komt de IT afdeling vaak voor uitdagingen te staan.

Manage uw software pakketten
Als de IT-diensten intern duur blijken te zijn, dan wordt er niet geaarzeld om deze aan te schaffen in het publieke doemin, waar er vele opties zijn die vandaag de dag beschikbaar zijn. Op deze manier komt er steeds meer druk op de CIO. Na de kosten van arbeid zijn de kosten van software binnen een organisatie de tweede duurste component van een IT-budget (afhankelijk van uw organisatie). In dit scenario neemt SAM een grote betekenis in. Met Software Asset Management krijgt u de mogelijkheid om softwarepakketten te implementeren, beheren, onderhouden en uw aankopen te te optimaliseren.

Download deze whitepaper
In deze paper wordt de potentie voor radicale vooruitgang besproken waarin kosten en efficiënt worden gerealiseerd door middel van een SAM strategie. Deze strategie richt zich voornamelijk op het gebruiken van de Software Asset Management discipline, inclusief de uitdagingen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom IT ManagementSoftware Selectie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

IT Management :  De 10 valkuilen bij implementatie van Microsoft 365

Het is niet iedereen altijd even duidelijk wat Microsoft 365 precies omvat. Hierdoor ontbreekt bij veel organisaties vaak een goede voorbereiding bij de implementatie, met fouten en vertragingen tot gevolg. Wilt u deze fouten voorkomen? In deze whitepaper vindt u de tien valkuilen die organisaties tegen kunnen komen tijdens de overgang naar Microsoft 365.

Lees verder

IT Management :  Hoe kan IT maximaal bijdragen tot het succes van uw organisatie?

Organisaties worden verplicht om te blijven innoveren in deze digitale wereld. Hierdoor komt de IT-afdeling onder hoge druk te staan. Voornamelijk omdat er een spanningsveld ontstaat tussen de gebruiker en de beheerder. Lees verder voor meer informatie over de voordelen die ITaas kan bieden voor de organisatie. Daarnaast wordt dieper ingegaan op de mogelijkheden van Automation en Orchestration.

Lees verder

Software Selectie :  Communicatie op de werkvloer met Skype for Business

Skype for Business wordt door steeds meer bedrijven in gebruik genomen. Dit komt door de efficiëntie en het gemak dat deze communicatieoplossing te bieden heeft. Het is allemaal geïntegreerd in één duidelijke en intuïtieve oplossing. Lees verder voor meer informatie over de mogelijkheden en de implementatie van deze krachtige communicatieoplossing.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.