E-book: Big Data, Data Governance en MDM in de organisatie

The Intersection Of Big Data, Data Governance And MDM

The Intersection Of Big Data, Data Governance And MDM

Al vele jaren is de belofte van Big Data veelgehoord. De focus lag aanvankelijk op de groeiende hoeveelheid data binnen organisaties en de manier waarop IT hiermee om gaat.  

Organisaties stellen zich inmiddels echter andere vragen over big data. Veel organisaties realiseren zich nu dat een enorme vooruitgang geboden kan worden door de hoeveelheid, complexiteit en diversiteit van data. Big Data is de norm en hierdoor onvermijdelijk geworden. De vragen die hierbij gesteld worden, verplaatsen zich van “waarom” naar “hoe” en “wanneer”.

Ontwikkelingen                       
Dankzij Big Data krijgen organisaties te maken met een aantal nieuwe uitdagingen op het gebied van data beheer, data governance, data integratie en Master Data Management (MDM). Ook zijn er ontwikkelingen op het gebied van:

  • Het aanstellen van een nieuwe C-level rol: Chief Data Officer.
  • Kalibreren van het databeheer waardoor meer data dan ooit gemanaged kan worden.
  • Begrijpen welke data management principes nodig zijn om device- of sensor gegenereerde data te managen (Internet of Things).

het E-book
Lees het e-book waar uitgebreid wordt ingegaan op de uitdagingen waarmee organisaties te maken krijgen bij Big Data. In het e-book staan verschillende blogs, artikelen, whitepapers en filmpjes waarin de vooruitdenkende aspecten van Big Data uitgebreid uiteen worden gezet. Download en lees het e-book geheel vrijblijvend.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom IT GovernanceICT Strategie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

IT Governance :  Databeveiliging: beter en efficiënter geregeld

Blockchain, Internet-of-Things en werken in de cloud dwingen organisaties om na te denken over hun databeveiliging. We zijn ons bewust van de gevaren en leggen daarom druk op onze IT-managers. We willen weten wie tot welke informatie toegang heeft en de data moet beschermd zijn tegen aanvallen van buitenaf.

Lees verder

IT Governance :  What is governance? SharePoint 2013

Wanneer organisaties gebruik maken van duidelijke richtlijnen kunnen zij sterk profiteren van de krachtige tools van SharePoint 2013. Een goed Governance Plan is dan ook essentieel voor het succes van een SharePoint oplossing. Deze poster geeft een overzicht van de belangrijkste zaken waaraan gedacht moet worden bij Governance in SharePoint 2013.

Lees verder

ICT Strategie :  Cloud migratie: 4 mythes ontmaskerd

Bent u MKB’er en overweegt u -een deel van uw- organisatie te verhuizen naar de cloud? Op internet is veel tegenstrijdige informatie te vinden over cloud migratie. Wat is daar nu echt van waar? In dit whitepaper “9 mythes ontmaskerd over Office 365” worden ze ontkracht. Lees hier alvast een voorproefje.

Lees verder

ICT Strategie :  Verschillende Predictive analytics oplossingen onderzocht door Forrester

Steeds meer organisaties maken gebruik van Predictive analytics. De reden hiervoor is dat predictive analytics steeds eenvoudiger worden in het gebruik en inzet. Vandaag de dag zijn een aantal aanbieders van predictive analytics oplossingen aanwezig die dit op verschillende manieren aan de man brengen. Deze aanbieders worden in het Forrester-onderzoek naast elkaar gezet om de verschillende oplossingen met elkaar te kunnen vergelijken.

Lees verder

Partner

SAS

SAS is marktleider in analytics. Met innovatieve analytics, business intelligence en data management software en dienstverlening, helpt SAS klanten op meer dan 83.000 locaties sneller, betere beslissingen te nemen. Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd 'THE POWER TO KNOW'.

Profiel SAS ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.