Een datagedreven organisatie in 5 stappen

Concurrentievoordeel dankzij een datagedreven bedrijfscultuur

Concurrentievoordeel dankzij een datagedreven bedrijfscultuur

Technologie heeft zich in het afgelopen decennium enorm ontwikkeld. We zijn tegenwoordig allemaal met elkaar verbonden, dag en nacht, 7 dagen per week. Hierdoor zijn we privé gewend geraakt om direct antwoorden op vragen te krijgen. Dat wordt ook tijdens het werk verwacht. Door data te analyseren, kunnen we snel bevredigende antwoorden krijgen. Een datagedreven organisatie speelt in op de behoeften die deze tijd met zich mee brengt.

Hoe transformeert u naar een datagedreven organisatie?

Hoe zorgt u dat uw organisatie een cultuur ontstaat waarin data-analyse de drijfveer van de business wordt? Een bedrijfscultuur waarin data de spil van de business is, ontstaat niet van de een op de andere dag. Deze whitepaper beschrijft hoe uw bedrijf in 5 stappen in een datagedreven organisatie transformeert. We lichten alvast 2 tipjes van de sluier op

Omarm de nieuwe rol van IT

Een datagedreven bedrijfscultuur, is een ander soort bedrijfscultuur met andere soorten relaties tussen IT en de business. Ze zullen meer dan voorheen moeten samenwerken richting hetzelfde einddoel. In de traditionele samenwerking analyseert de BI-afdeling de data en rapporteert aan de business. Op deze manier kreeg de business wel antwoorden, maar begreep ‘het waarom’ niet. Daarnaast bleven veel (vervolg-)vragen onbeantwoord en de analyse ging veel te langzaam voor de huidige business. Lees in de whitepaper hoe u ervoor zorgt dat de samenwerking tussen de business en IT wél goed verloopt.

Leiders  die de transformatie aanjagen

Wilt u een cultuurverandering?  Dan is het van groot belang om leiders binnen de organisatie te identificeren die de drijvende kracht achter deze verandering kunnen zijn. Door de juiste medewerkers sponsor van de vooruitgang te maken, wordt de kans op slagen een stuk groter. Hoe u precies deze leiders inzet om de cultuurverandering te bewerkstelligen leest u in de whitepaper.

Concurrentievoordeel dankzij data

Wilt u ook beschikbare data omzetten in inzichten en concurrentievoordeel? Transformeer dan zo snel mogelijk naar een datagedreven bedrijfscultuur. Hoe? Dat leest u aan de hand van 5 praktische stappen in de whitepaper ‘How to Build a Culture of Self-Service Analytics— And Why You Should’. Download de whitepaper direct.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom OrganisatiecultuurBig data bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Organisatiecultuur :  Strijd tegen vergrijzing op de werkvloer

De verwachting is dat in 2040 de helft van de bevolking uit 65-plussers bestaat. Een uitdaging voor organisaties die ook in de toekomst relevant willen blijven. Hoe dragen we de kennis van deze professionals over naar de jongere generaties? En hoe binden we dit jonge talent aan onze organisatie? Lees het hier.

Lees verder

Organisatiecultuur :  Beter samenwerken in 5 stappen

Samenwerken is steeds belangrijker voor bedrijven. Helaas worden ze daarin vaak gehinderd door oude technologie als vergadertafels, e-mail en traditionele telefoongesprekken. Deze whitepaper onderscheidt 5 obstakels die een efficiënte samenwerking in de weg zitten. Lees snel verder voor de herkenbare situaties en de oplossingen waarmee u sneller en beter intern en extern kunt samenwerken.

Lees verder

Big data :  Word meesterverteller met datavisualisatie 2.0

Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen binnen de datavisualisatie? Ontdek hier het verhaal van datavisualisatie en de revolutie die automated data storytelling zal ontketenen. Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat data automatisch wordt voorzien van tekst. Zo wordt jouw data leesbaarder en ligt de kans op verkeerde interpretatie een stuk lager.

Lees verder

Big data :  Big data: laat je data voor je werken

De financiële sector heeft het niet makkelijk gehad het afgelopen decennium met de bankencrisis, strengere wetgeving en hoge klanteisen. Met de opkomst van big data groeit ook in de financiële sector het besef dat deze informatie helpt om het tij te keren. Download deze whitepaper en lees hoe banken hun data aan het werk zetten!

Lees verder

Partner

Tableau Software

Tableau wil het mensen makkelijk maken data snel om te zetten in slimme zakelijke analytics. Welke data? Alle data, ongeacht formaat, indeling en onderwerp.

Profiel Tableau Software ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.