Een groot concurrentievoordeel met self-service analytics in de cloud

Self-Service BI en Analytics in de cloud

Self-Service BI en Analytics in de cloud

Om als bedrijf successen te boeken is analytics vandaag de dag belangrijker dan ooit. Uit recent onderzoek komt naar voren dat 58 procent van de respondenten analytics als een concurrentievoordeel voor hun organisatie. Dit was vorig jaar nog maar 37 procent. Door middel van self-service analytics is dit nu ook mogelijk voor middelgrote bedrijven. Tot nu toe verzette middelgrote bedrijven zich nog erg tegen het gebruik van analytics, ondanks de snelle veranderingen en de behoefte aan snelle beslissingen gebaseerd op accurate data.

Deze whitepaper onderzoekt de barrières voor de adoptie van analytics vanuit het IT- en eindgebruikerperspectief. Daarnaast beschrijft de whitepaper hoe self-service analytics in zijn algemeen deze barrières kan elimineren. Self-service analytics stelt gebruikers in staat om deze beschikbare data echt te benutten en ervoor te zorgen dat de IT-organisatie de controle over de gegevens blijft houden.

Cloud BI & Analytics
Cloud computing heeft een grote invloed op de inhaalslag van middelgrote bedrijven. Via de cloud kan een organisatie niet alleen op abonnementsbasis een moderne technologie in huis halen, maar de cloud zorgt ook nog eens voor lagere kosten en hogere efficiëntie. Enkele voordelen van de cloud zijn:

  • Schaalbare en flexibele omgeving vonder aanschaf van hardware
  • Snel aan de slag met flexibele maandabonnementen
  • Zeer korte implementatietijd (1 werkdag)

Download de whitepaper
De dagen van de traditionele Business Intelligence tools voor middelgrote bedrijven zijn voorbij . Self-service dicht het gat, zorgt voor een betere besluitvorming en zorgt voor een groot concurrentievoordeel. Download vrijblijvend deze whitepaper en kom meer te weten over self-service analytics in de cloud door de barrières heen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Business IntelligenceSelf Service BIBig data bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Intelligence :  Word meesterverteller met datavisualisatie 2.0

Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen binnen de datavisualisatie? Ontdek hier het verhaal van datavisualisatie en de revolutie die automated data storytelling zal ontketenen. Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat data automatisch wordt voorzien van tekst. Zo wordt jouw data leesbaarder en ligt de kans op verkeerde interpretatie een stuk lager.

Lees verder

Business Intelligence :  Kenniscyclus: Next step in analytics

Data en analytics hebben de afgelopen jaren een enorme impact gehad op de dagelijkse gang van zaken in organisaties. Van het optimaliseren van klantrelaties tot efficiënter werken. Toch blijven veel mogelijkheden onbenut omdat data onvoldoende gecombineerd worden. In deze kenniscyclus leer je hoe je de volgende stap kunt zetten met analytics om het volledige potentieel te benutten.

Lees verder

Self Service BI :  Hoe bedrijven sneller waarde uit BI en Analytics halen

Data speelt een steeds grotere rol bij strategische en operationele besluitvorming en bedrijven moeten dus sneller waarde uit hun gegevens kunnen halen. Vertraging in de ontwikkeling en implementatie van Business intelligence (BI) en data-analyse kan niet meer. In een best practices rapport heeft TDWI onderzocht welke technologieën en strategieën organisaties inzetten om hun ‘time to value’ te verkorten.

Lees verder

Self Service BI :  7 verbetermogelijkheden voor data preparation

Slim datamanagement en data-integratie zijn de key factoren om nog meer waarde uit data te halen. Datamanagement was lang alleen het domein van de IT-afdeling, maar dit is al lang niet meer. Databeheer komt steeds meer in handen van de business die de data dag in dag uit gebruiken. Wilt u meer weten over het huidige denken met betrekking tot data preparation? BARC heeft een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd onder meer dan 695 BI-professionals wereldwijd en uit meerdere industrieën.

Lees verder

Big data :  Big data: laat je data voor je werken

De financiële sector heeft het niet makkelijk gehad het afgelopen decennium met de bankencrisis, strengere wetgeving en hoge klanteisen. Met de opkomst van big data groeit ook in de financiële sector het besef dat deze informatie helpt om het tij te keren. Download deze whitepaper en lees hoe banken hun data aan het werk zetten!

Lees verder

Partner

SAS

SAS is marktleider in analytics. Met innovatieve analytics, business intelligence en data management software en dienstverlening, helpt SAS klanten op meer dan 83.000 locaties sneller, betere beslissingen te nemen. Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd 'THE POWER TO KNOW'.

Profiel SAS ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.