Een sociaal intranet implementeren in uw organisatie

Kansen en uitdagingen van intranet met SharePoint 2013

Kansen en uitdagingen van intranet met SharePoint 2013

Waar moet intranet aan voldoen en wat is passend intranet? Intranet is momenteel een grote informatiebron binnen de organisatie. Toegang tot kennis, nieuws, regelingen, procedures, HRM, handboeken, formulieren etc. Toch verschuift die rol steeds meer naar een communicatieplatform oftewel: een sociaal intranet. Deze whitepaper beschrijft de ontwikkelingen op het gebied van intranet. Wat de ICT-uitdagingen zijn en wat voor intranetoplossingen hiervoor op de markt bestaan.

Huidige ontwikkelingen op het gebied van intranet

Intranet is ook tegenwoordig nog een veelgebruikt platform. Niet alleen voor het volledig informeren van de medewerkers over de in’s en out’s van de organisatie, maar ook ter bevordering van interactie tussen de medewerkers. Intranet geeft medewerkers de mogelijkheid om te reageren op content, netwerken te bouwen en communities te vormen. Een sociaal element in de organisatie. Steeds meer organisaties zien het nut van intranet, zeker met de opkomst van Het Nieuwe Werken. Eerst was intranet alleen beschikbaar vanaf de werkplek, nu moet intranet overal beschikbaar zijn ook op mobiele telefoons.

Huidige uitdagingen

Organisaties willen intranet, maar moeten dit vaak realiseren met een redelijk beperkt budget. Hierdoor ontstaat de keuze: Zelf doen, of uitbesteden aan een externe partij? Welke keuze de organisatie ook maakt, de beheersbaarheid van het project blijkt veelal een uitdaging en soms tot grote frustraties voor de ICT-verantwoordelijke. Dit zijn nog niet alle uitdagingen, lees in de whitepaper meer over de diverse uitdagingen die intranet met zich mee kan brengen.

Aan de slag met een sociaal intranet

SharePoint 2013 is een geïntegreerde omgeving om mensen, processen en gegevens bijeen te brengen. Het is een raamwerk dat de basis vormt voor intranet. Intranet kan met SharePoint 2013 van nul opgebouwd worden uit bestaande SharePoint onderdelen. Het kan niet alleen helemaal op maat gemaakt worden, maar onderdelen of portalen kunnen ook geïntegreerd worden in één omgeving.

 Download de whitepaper en lees wat SharePoint 2013 kan bijdragen voor intranet in de organisatie.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

Een sociaal intranet implementeren in uw organisatie

 

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.