Een succesvol Leveranciers- en Contractmanagement systeem

Een Leveranciers- en Contractmanagement systeem

Een Leveranciers- en Contractmanagement systeem

Organisatie hebben tegenwoordig dagelijks te maken met het inkopen van producten en diensten. Deze inkopen worden vaak vast gelegd door middel van een contract. Het belangrijkste doel van dit contract is een maximaal bedrijfsresultaat tegen lagere kosten, maar natuurlijk ook om de financiële en juridische risico’s te verminderen. Bij veel organisaties is het beheer van contracten niet goed ingeregeld. Contracten worden gemanaged via een spreadsheet, er gaat kostbare tijd verloren doordat er meer handelingen aan te pas komen dan nodig.

Een Leveranciers- en Contractmanagement systeem
Contracten zijn voor veel organisaties een hoge kostenfactor. Opstellen, goedkeuren en het bijhouden van de contractinhoud kan veel tijd in beslag nemen. Het kopiëren en fysiek opslaan van contracten in archief kasten is tijdrovend en arbeidsintensief, zeker als de organisatie duizenden contracten in beheer heeft.

Met de toenemende vraag naar leveranciers- en contractmanagement oplossingen is het aanbod flink toegenomen. Een aantal eisen die bedrijven stellen aan een leveranciers- en contractmanagement systeem zijn:

  • Voorzien in een centrale database voor contracten
  • Digitaal opslaan en bewaren van contracten
  • Digitaal opslaan van aanpalende contractdocumenten
  • Het kunnen inregelen van contractautorisaties

SharePoint
Een mogelijke oplossing voor de bovenstaande problemen, zou een Leveranciers- en Contractmanagement Portaal kunnen zijn. Één systeem om op in te loggen, alle benodigde informatie, afhankelijk van rechten en rollen, digitaal en centraal beschikbaar. Door SharePoint in te zetten ontstaat er één plek om informatie op te slaan, bewerken en terug te vinden.

De functionaliteiten van een leveranciers- en contractmanagement portaal
Enkele functionaliteiten voor een e-Connect leveranciers- en contractmanagement portaal zijn:

  • Inzicht in alle contracten onder één leverancier
  • Overzicht van alle leveranciers
  • De mogelijkheid van notities bij contracten
  • Versiebeheer van contractdocumenten

Download geheel vrijblijvend de whitepaper over een succesvol Leveranciers- en contractmanagement systeem. De whitepaper gaat uitgebreid in op de voor- en nadelen, maar ook op de mogelijke oplossingen.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

Een succesvol Leveranciers- en Contractmanagement systeem

 

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.