Eerste hulp bij IT-transformaties

Transformatiegids voor IT-managers

Transformatiegids voor IT-managers

In een wereld die razendsnel digitaliseert is het niet vreemd dat we steeds vaker verwachten dat de IT-manager hierin het voortouw neemt. Wat begon als verantwoordelijke voor IT-beheer is nu de hoofdrolspeler in onze digitale transformatie. Maar wat verstaan we precies onder een digitale transformatie? Uiteindelijk is het doel om een wendbare, innovatieve en proactieve IT-strategie te ontwikkelen maar de reis erheen is voor iedere organisatie anders. Deze survivalgids biedt IT-managers een ruggensteun in hun IT-transformatie-traject.

6 stappen richting transformatie

Het doel voor de IT-transitie is duidelijk, maar hoe start je deze complexe reis? En hoe meet je het effect van jouw beslissingen en veranderingen op de organisatie? Wat helpt is het opbreken van het traject in deze kleinere en behapbare stappen.

  • Plannen
  • Beoordelen
  • Ontwerpen
  • Migreren
  • Beheren
  • Optimaliseren

Deze werkwijze kan je zowel inzetten bij bedrijven die werken volgens de Agile-methode als bij bedrijven die de watervalmethode toepassen.

Opgepast: glad wegdek

Zoals in elk traject lopen IT-managers ook geheid tegen problemen aan. Want, in tegenstelling tot wat menig cloud-leverancier vertelt, is een IT-transitie geen eenvoudige quick-fix. Het is complex, er zullen een aantal organisatorische uitdagingen opdoemen en legacy IT compliceert vaak de reis. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Slechte projectvoorbereiding
  • Geen toegang tot de juiste expertise en kennis
  • Slechte technologische keuzes

Geen nood, in deze whitepaper komen deze bekende problemen aan bod zodat jij in ieder geval voorbereid bent op wat er komen gaat.

Je bent niet alleen op reis

Naast de 6 stappen naar transformatie en het vermijden van valkuilen, vind je in deze whitepaper ook uitgebreide reisverhalen van organisaties die je voorgingen in de transformatie. Wil jij weten waar General Motors tegenaan liep? Of inspireert het verhaal van Capital One je? Download dan deze whitepaper en bereid je voor op je reis.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom InnovatieIT Management bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Innovatie :  Nieuwe software? Persona’s helpen je op weg

Wil je dat iedereen aan de slag gaat met de nieuwe software? Dan is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan de adoptie. Doe je dat niet, dan zullen medewerkers de nieuwe tools niet of onvoldoende gebruiken. Dat is zonde van de investering, maar gelukkig kan het ook anders. Lees hier hoe persona’s de adoptie van nieuwe software versnelt.

Lees verder

Innovatie :  Klaar voor innovatie dankzij deze 11 adviezen

Innovatie is de basis voor succes in de toekomst. In deze whitepaper verzamelen we 11 randvoorwaarden voor een betere en snellere innovatie. Van een open cultuur tot digitale hulpmiddelen, ze dragen bij aan het ontwikkelen van nieuwe diensten en producten. Want zoals Steve Jobs zei” “Innovatie maakt het verschil tussen een leider en een volger.”

Lees verder

IT Management :  Interesse in een social intranet?

Een social intranet lijkt in niks meer op die oudbollige muurkrant van weleer. Geen smoelenboek of weekmenu, maar een verzamelplek voor relevante applicaties, content en mensen. Met de 12 tips uit deze whitepaper ontdek je hoe je zo’n social intranet inricht in jouw organisatie en hoe je de tools afstemt op de behoeften van jouw medewerkers.

Lees verder

IT Management :  Continuïteit bij een noodsituatie

Ieder bedrijf wil natuurlijk vermijden dat downtime roet in het eten komt gooien bij de dagelijkse gang van zaken. Daarom is het een goede zaak om een gedegen plan van aanpak klaar te hebben mocht het toch een keer gebeuren. Ontdek in deze whitepaper hoe je een noodplan voor continuïteit opstelt.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.