Effectiviteit van Whitepaper Marketing

Kennis inzetten als marketingtool

Kennis inzetten als marketingtool

Whitepapers zijn een belangrijke informatiebron in de oriëntatiefase bij zakelijke aankoopbeslissingen. Een whitepaper is een inhoudelijk document dat een of meerdere problemen beschrijft en wijze(n) waarop deze opgelost kunnen worden. Whitepapers worden geschreven met als doelstelling de eigen doelgroep te informeren en te beïnvloeden.

Whitepaper Marketing is met name effectief wanneer investeringsbeslissingen:

  • Een substantiële invloed hebben op de bedrijfsvoering;
  • Wanneer de ideevorming en oriëntatiefase enkele maanden in beslag neemt.

De eerste factor, invloed op de bedrijfsvoering, hangt samen met de behoefte aan informatie. De tweede factor samen met het inkoopproces.

Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper over Whitepaper Marketing waarin dieper wordt ingegaan op de effectiviteit van whitepapers en de boodschap die het bedrijf moet uitgedragen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Online Conversie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Online Conversie :  IT Leadgeneratie Benchmark

Leadgeneratie wordt steeds belangrijker in onze alsmaar digitaliserende wereld. IT-aanbieders worstelen met de vraag hoe ze zich het beste in de kijker kunnen spelen bij inkopers op individueel – tot directieniveau. In een uitgebreid benchmarkonderzoek is de IT-marketing van circa honderd Microsoft partners onder de loep genomen, waarbij een wel heel bijzondere onderzoeksmethodiek is gebruikt.

Lees verder

Online Conversie :  Data van websitebezoekers omzetten in omzet

Elke B2B-organisatie analyseert op zijn eigen manier websitebezoek. Tot in detail via Google Analytics of pas als er een potentiele lead is. Hierdoor blijven veel kansen liggen. Hoe kunt u een hoger rendement genereren met informatie uit websitebezoek? Lees in deze whitepaper meer over de stappen in het koopproces, wat het rendement is en welke tools u kunt inzetten. Daarmee kunt u uw B2B-omzet verhogen.

Lees verder

Partner

Heliview Online

Heliview Online is een specialist in B2B Content Marketing voor zakelijke en IT dienstverleners.

Profiel Heliview Online ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.