Eindhoven de gekste?

Eindhoven scoort met merkconsistentie

Eindhoven scoort met merkconsistentie

Hoe bouw je een succesvol merk? Om het antwoord op deze vraag te vinden reizen we af naar het zuiden van het land. In Eindhoven hebben ze de afgelopen 10 jaar namelijk bewezen dat ze precies weten hoe dat moet. Het resultaat van hun inspanning mag er zijn: de allerbeste citymarketingcase van Nederland! In slechts 10 jaar tijd wilde de stad zonder echte identiteit zich transformeren naar dé creatieve innovator in Europa, nee, de wereld. Of dat gelukt is? Dat lees je uitgebreid in deze praktische whitepaper over het belang van merkconsistentie en branding.

Weet waarvoor je staat

Wat is nu precies branding? Branding is het psychologische proces waarbij je een bewust beeld van je merk creëert bij de ontvangers. Als eerste stap in dit proces is het belangrijk om zelf goed in kaart te brengen waar jouw organisatie en merk voor staan. Pas dan kan je verder met het uitrollen van een branding-strategie. Ken je het DNA van jouw organisatie, dan weet je precies wie je bent, waar je voor staat en hoe je dat uitdraagt.

Fundament van een merk

Wanneer je jouw merk bekijkt als een huis, dan weet je dat een goed fundament de basis van alles is. Vanaf dit fundament bouw je vervolgens een merkstrategie en kom je zo tot een propositie. In de whitepaper wordt aan de hand van het ‘Communicatiehuis’ in beeld gebracht welke stappen een organisatie zet om uiteindelijk bij die propositie uit te komen. Het begint allemaal bij het bepalen van de kernwaarden, het DNA van de organisatie, de missie en de visie van het bedrijf.

Sleutel tot succes en praktische voorbeelden

Wat heb je nodig om uiteindelijk tot een sterk merk te komen? Wat kunnen we leren van Coolblue op het gebied van merkidentiteit? Zorgt goede branding uiteindelijk ook voor meer omzet? Het antwoord op deze vragen lees je in deze whitepaper en de praktische voorbeelden laten zien hoe anderen hiermee omgingen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Strategie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Strategie :  COVID-19 zet de turbo op digitale transformatie

COVID-19 heeft een enorme impact op het bedrijfsleven. Er zijn de succesverhalen van de Netflixen en Amazons van deze wereld, maar er zijn er ook verliezers. Middelgrote bedrijven waar de kloof tussen product en dienstverlening en wat de klant verwacht steeds groter wordt. Zij kunnen alleen het tij keren door nu te starten met digitale transformatie. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe ze dat toch lukt, zie je in deze on-demand webinar.

Lees verder

Strategie :  Digitale transformatie met vallen en opstaan

Welke uitdagingen vinden bedrijven op hun weg richting succesvolle digitale transformatie? Waar lopen anderen tegenaan en vooral, hoe overwin je deze obstakels? Deze whitepaper geeft je met 5 concrete stappen de handvatten die je nodig hebt om jouw bedrijf te transformeren naar een toekomstbestendige en moderne onderneming.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.