Eindhoven de gekste?

Eindhoven scoort met merkconsistentie

Eindhoven scoort met merkconsistentie

Hoe bouw je een succesvol merk? Om het antwoord op deze vraag te vinden reizen we af naar het zuiden van het land. In Eindhoven hebben ze de afgelopen 10 jaar namelijk bewezen dat ze precies weten hoe dat moet. Het resultaat van hun inspanning mag er zijn: de allerbeste citymarketingcase van Nederland! In slechts 10 jaar tijd wilde de stad zonder echte identiteit zich transformeren naar dé creatieve innovator in Europa, nee, de wereld. Of dat gelukt is? Dat lees je uitgebreid in deze praktische whitepaper over het belang van merkconsistentie en branding.

Weet waarvoor je staat

Wat is nu precies branding? Branding is het psychologische proces waarbij je een bewust beeld van je merk creëert bij de ontvangers. Als eerste stap in dit proces is het belangrijk om zelf goed in kaart te brengen waar jouw organisatie en merk voor staan. Pas dan kan je verder met het uitrollen van een branding-strategie. Ken je het DNA van jouw organisatie, dan weet je precies wie je bent, waar je voor staat en hoe je dat uitdraagt.

Fundament van een merk

Wanneer je jouw merk bekijkt als een huis, dan weet je dat een goed fundament de basis van alles is. Vanaf dit fundament bouw je vervolgens een merkstrategie en kom je zo tot een propositie. In de whitepaper wordt aan de hand van het ‘Communicatiehuis’ in beeld gebracht welke stappen een organisatie zet om uiteindelijk bij die propositie uit te komen. Het begint allemaal bij het bepalen van de kernwaarden, het DNA van de organisatie, de missie en de visie van het bedrijf.

Sleutel tot succes en praktische voorbeelden

Wat heb je nodig om uiteindelijk tot een sterk merk te komen? Wat kunnen we leren van Coolblue op het gebied van merkidentiteit? Zorgt goede branding uiteindelijk ook voor meer omzet? Het antwoord op deze vragen lees je in deze whitepaper en de praktische voorbeelden laten zien hoe anderen hiermee omgingen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Strategie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Strategie :  Deze 5 barrières zitten groei in de weg

Het klonk zo mooi, een eigen bedrijf starten. Na een succesvolle start is het nu tijd voor één van de lastigste fases, groei realiseren. Voor veel ondernemingen een complexe zaak, want er zijn een aantal factoren die groei lastig maken. Welke belemmeringen dat precies zijn en wat je doet om deze aan te pakken, dat lees je in deze praktische whitepaper.

Lees verder

Strategie :  Heb jij een cloudontsnappingsplan klaar?

Wanneer we het IT-landschap bij veel bedrijven onder de loep nemen, zien we dat de publieke cloud daar steeds vaker deel van uitmaakt. Toch is het goed om een stap terug te nemen en kritisch te kijken naar het IT-landschap. Hebben onze IT’ers nog overzicht over het geheel? En hoe makkelijk verhuis je alle data van de ene cloudsoftware naar de andere? Hoe bescherm je alle data optimaal? Met andere woorden, heb jij nagedacht over een ontsnappingsplan? Deze whitepaper helpt je op weg.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.