Enkele juridische aspecten van video & TV maken

Vijf belangrijke juridische aspecten bij video of TV

Vijf belangrijke juridische aspecten bij video of TV

Bij het maken van een video of TV programma is een concept, idee of format (van een tv programma) niet beschermd. Als dit concreet wordt uitgewerkt, dan kan die uitwerking wel auteursrechtelijk beschermd zijn. In deze whitepaper komt hierover een voorbeeld naar voren. Verder komt in de whitepaper de volgende vijf belangrijke juridische aspecten naar voren:

  1. Bescherming van een idee

Als er meerdere personen betrokken zijn bij het maken van een video of programma, kunnen er ook meerdere mensen auteursrechten hebben. Bedenk dan goed of er toestemming nodig is om het werk te mogen verspreiden.

  1. Auteursrechten, naburige rechten en portretrechten

Auteursrechten: rechten op openbaarmaking en verspreiding van het werk.
Naburige rechten: rechten die artiesten zoals musici en acteurs hebben.
Portretrechten: rechten van acteurs, figuranten, modellen en andere mensen in een video of film hebben het recht om openbaarmaking van hun portret te verbieden als zij daar een ‘redelijk belang’ bij hebben.

Lees in de whitepaper verder over de overige drie juridische aspecten:

  1. Wie heeft welke rechten?
  2. Hoe leg je auteursrechten vast?
  3. Gebruik van bestaande muziek en bestaand beeldmateriaal

Download geheel vrijblijvend de whitepaper over de juridische aspecten van video & TV maken. Hierin wordt dieper in gegaan op de 5 juridische aspecten.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.