Enterprise Mobility Management

Met EMM optimaal profiteren van BYOD

Met EMM optimaal profiteren van BYOD

Enterprise Mobility Management (EMM) zal in toenemende mate een centrale rol gaan spelen in de huidige IT-omgeving. EMM is een oplossing met uitgebreide mogelijkheden om niet alleen devices te beveiligen en controleren, maar ook de applicaties en data die zij bevatten. Deze whitepaper laat u kennis maken met Enterprise Mobility Management als een manier om in te spelen op trends als ‘consumerization of IT’, ‘bring-your-own-device’ (BYOD), mobiliteit en flexwerken.

Any time, any place, anywhere
De genoemde trends leveren enorme voordelen op voor organisaties, maar stelt IT voor enorme uitdagingen. Van de IT-afdeling wordt verwacht dat applicaties en data beschikbaar zijn op een – in potentie – oneindig aantal devices, via allerlei soorten netwerken, op welke plaats dan ook – zelfs als die zelfde devices waarschijnlijk ook persoonlijke applicaties en data bevatten.

De eerste reactie is misschien om medewerkers een beperking op te leggen als het gaat om de keuze van devices, uit oogpunt van veiligheid, zelfs als dat ten koste gaat van de voordelen van een grotere productiviteit en flexibiliteit. Dit is echter niet realistisch en ook niet wenselijk. IT heeft geen andere keuze dan er voor te zorgen dat BYOD mogelijk is; de vraag is alleen hoe?

Van Mobile Device Management naar Enterprise Mobility Management
Veel organisaties kiezen voor een ‘mobile device management (MDM)’ oplossing, die heel effectief is in de bescherming van gevoelige business informatie, beheer van de mobiele apps die gebruikt kunnen worden, het op afstand wissen van verloren of gestolen devices en andere essentiële functies. Aan MDM-oplossingen zitten echter ook nadelen en dat is de reden dat Enterprise Mobility Management in opkomst is.

Volledige controle over devices, apps en data
Dit document geeft een beschrijving van Enterprise Mobility Management en wat de voordelen zijn – niet alleen vanuit het belang van de organisatie, maar ook uit het perspectief van de gebruikers. Ook voorbeelden van toepassingen in diverse branches komen aan de orde. Lees verder over hoe Enterprise Mobility Management het mogelijk maakt om optimaal te profiteren van de voordelen van BYOD.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Het Nieuwe Werken bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Het Nieuwe Werken :  Projectorganisatie inrichten met Microsoft Teams

Veel organisaties werken in projectteams aan projecten. De app Teams van Microsoft is een nieuwe tool die kan gebruikt worden als hub voor teamwerk binnen Office 365. Hiermee wordt chatten, bestanden delen en Skype-vergaderingen plannen en houden binnen projectteams een peulenschil. Wilt u ook een projectorganisatie inrichten met Microsoft Teams? Met deze gids kunt u succesvol een projectorganisatie opzetten.

Lees verder

Het Nieuwe Werken :  Beter samenwerken in 5 stappen

Samenwerken is steeds belangrijker voor bedrijven. Helaas worden ze daarin vaak gehinderd door oude technologie als vergadertafels, e-mail en traditionele telefoongesprekken. Deze whitepaper onderscheidt 5 obstakels die een efficiënte samenwerking in de weg zitten. Lees snel verder voor de herkenbare situaties en de oplossingen waarmee u sneller en beter intern en extern kunt samenwerken.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.