Enterprise social networks: nu en in de toekomst

Aan de slag met enterprise social networks en online communities

Aan de slag met enterprise social networks en online communities

De markt voor enterprise social networks (ESNs) maken de laatste jaren een enorme groei door. De mogelijkheden voor social workflows binnen bedrijfsapplicaties nemen toe. Tegelijkertijd groeien de online communities ter ondersteuning van klanten, medewerkers, partners en leveranciers ook razend snel. IDC verwacht dat de markt voor zowel op zichzelf staande als geïntegreerde ESNs aanzienlijk zullen teruglopen doordat steeds meer bedrijfsapplicaties social van aard worden. Toch maakt de markt voor online communities een flinke groei mee.

Wat zijn enterprise social networks?

Enterprise social networks zorgen ervoor dat social workflows toegankelijk zijn voor gebruikers zowel binnen als buiten de firewall van een organisatie. Enterprise social networks richten zich op werknemers die geen klantgerichte rol vervullen, maar dit betekent niet dat er wellicht toch klantinteractie kan ontstaan. De oplossing richt zich op activiteitstromen, blogs, wiki’s, micro bloggen, discussieforums, publieke of privé groepen, ideeën, etc. Op deze manier zorgt een ESN voor een onderlinge werkrelatie die gebaseerd is op de mogelijkheden van social media. Dit platform kan een standalone oplossing of een set service-oriented API’s zijn. Maar het kunnen ook geïntegreerde applicaties zijn die naast business applicaties en communicatietools werken. Lees meer over ESNs in het volledige rapport.

Het IDC onderzoek

Dit IDC rapport gaat dieper in op de omzetontwikkelingen van leveranciers in de ESN markt voor 2012 tot 2014. Daarnaast geeft het onderzoek een prognose voor de markt van 2015 tot 2019. Verder bevat het rapport het omzetaandeel van de leverancier en een prognose van dezelfde periode voor online communities binnen organisaties in de markt van social netwerken.

Ga aan de slag met enterprise social networks

Wilt u ook aan de slag met enterprise social networks? Dit onderzoek geeft een aantal voorspellingen voor nu en in de toekomst. Download het onderzoeksrapport en duik dieper in de wereld van ESNs.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom HNW AlgemeenSocial Collaboration bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

HNW Algemeen :  Productiviteit verhogen door te investeren in mensen

Na jaren investeren in technologie om de productiviteit te doen stijgen, is het nu tijd om te investeren in mensen. Technologie draagt uiteraard bij aan efficiënter en beter samenwerken, maar wereldwijd onderzoek toont aan dat we onze digitale vaardigheden toch overschatten. Wil jij de organisatie productiever en innovatiever maken? Ga aan de slag met de 8 kernwaarden van een digitaal vitale organisatie.

Lees verder

HNW Algemeen :  Projectorganisatie inrichten met Microsoft Teams

Veel organisaties werken in projectteams aan projecten. De app Teams van Microsoft is een nieuwe tool die kan gebruikt worden als hub voor teamwerk binnen Office 365. Hiermee wordt chatten, bestanden delen en Skype-vergaderingen plannen en houden binnen projectteams een peulenschil. Wilt u ook een projectorganisatie inrichten met Microsoft Teams? Met deze gids kunt u succesvol een projectorganisatie opzetten.

Lees verder

Social Collaboration :  SharePoint analytics haalt meer waarde uit uw bedrijfsgegevens

Het gebruik van internet is de laatste jaren verschoven van nieuws delen en informatie zoeken, naar steeds meer online doen met handige applicaties en tools. Het aantal handige online applicaties en tools groeit en mensen doen steeds meer online. Die trend zet zich op de werkvloer ook voort. Veel organisaties werken met SharePoint 2016. De redenen waarom zij kiezen voor deze oplossing zijn onder andere de herkenbare User Interface en de volledige integratie met Microsoft Office Suite. Maar wist u ook dat SharePoint 2016 handige analytische tools biedt? Lees hier de 10 redenen om te kiezen voor SharePoint 2016.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.