Fast and Furious: Big Data Analytics Meets Hadoop

Relaties vinden met Hadoop en Analytics

Relaties vinden met Hadoop en Analytics

Vandaag de dag heeft een tablet zo’n 8 GB intern geheugen, genoeg om wel 80 apps, 10 films, 800 liedjes of 6000 boeken op te slaan. Schaal deze capaciteit op met meer dan duizend  en je benadert het kleinste Hadoop-cluster.

Wat is Hadoop?
Hadoop is een open-source software-omgeving van The Apache Software Foundation waarmee applicaties Petabytes aan ongestructureerde data in een cloudomgeving op commodity hardware kunnen verwerken. Doordat het systeem is gebaseerd op Google's MapReduce en Google File System (GFS), kunnen grote datasets in kleinere datablokken worden opgedeeld zodat een cluster deze parallel kan verwerken. Hadoop werkt met een gedistribueerd bestandssysteem (HDFS) wat maakt dat data op meerdere nodes kunnen staan en geaggregeerd met een hoge bandbreedte door een cluster behandeld kunnen worden. En dit tegenopmerkelijk lage kosten, waardoor het een effectieve aanvulling is op een traditionele data infrastructuur. Doordat Hadoop zeer grote volumes aankan, is het ideaal om te gebruiken voor snel groeiende datastromen uit bijvoorbeeld transactiesystemen, sensoren of social media. Dankzij de inzet van analytics kan deze data vervolgens worden gebruikt om verder te onderzoeken  en interessante  relaties in te ontdekken.

Download de whitepaper
Wilt u meer te weten komen over Hadoop? Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper ‘Big data analytics meets Hadoop’.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Business AnalyticsBig data bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Analytics :  Word meesterverteller met datavisualisatie 2.0

Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen binnen de datavisualisatie? Ontdek hier het verhaal van datavisualisatie en de revolutie die automated data storytelling zal ontketenen. Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat data automatisch wordt voorzien van tekst. Zo wordt jouw data leesbaarder en ligt de kans op verkeerde interpretatie een stuk lager.

Lees verder

Business Analytics :  Big data: laat je data voor je werken

De financiële sector heeft het niet makkelijk gehad het afgelopen decennium met de bankencrisis, strengere wetgeving en hoge klanteisen. Met de opkomst van big data groeit ook in de financiële sector het besef dat deze informatie helpt om het tij te keren. Download deze whitepaper en lees hoe banken hun data aan het werk zetten!

Lees verder

Partner

SAS

SAS is marktleider in analytics. Met innovatieve analytics, business intelligence en data management software en dienstverlening, helpt SAS klanten op meer dan 83.000 locaties sneller, betere beslissingen te nemen. Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd 'THE POWER TO KNOW'.

Profiel SAS ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.