Gearing for growth

Productiviteit verhogen in de organisatie

Productiviteit verhogen in de organisatie

“Productiviteit is niet alles, maar op lange termijn is het bijna alles”. Zowel in goede als in slechte tijden focussen bedrijven op het verhogen van de productiviteit. Vooral in deze economische tijden vinden bedrijven het belangrijk om hier aandacht op de vestigen.

Het doel van dit rapport is het onderzoeken van de aanpak van bedrijven met betrekking tot het verbeteren van de productiviteit. In dit onderzoek wordt met name gekeken naar de uitdagende economie.

Drie belangrijke uitkomsten uit het onderzoek zijn:

  • Bedrijven zijn over het algemeen optimistisch dat ze de productiviteit verder kunnen verhogen.
  • Het beheer van menselijk kapitaal wordt gezien als verreweg het belangrijkste middel om de productiviteit te verbeteren.
  • Training wordt gezien als een van de belangrijkste instrumenten voor het verbeteren van de productiviteit.

Download het rapport
Download geheel vrijblijvend het volledige onderzoeksrapport over het verhogen van de productiviteit. Het rapport gaat door middel van twee casestudy’s dieper in op het begrip productiviteit. Daarnaast komt de ‘Corporate Strategy’ aan bod en is in de bijlage de uitkomst van het onderzoek te lezen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Human Resources bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Human Resources :  Productiviteit verhogen door te investeren in mensen

Na jaren investeren in technologie om de productiviteit te doen stijgen, is het nu tijd om te investeren in mensen. Technologie draagt uiteraard bij aan efficiënter en beter samenwerken, maar wereldwijd onderzoek toont aan dat we onze digitale vaardigheden toch overschatten. Wil jij de organisatie productiever en innovatiever maken? Ga aan de slag met de 8 kernwaarden van een digitaal vitale organisatie.

Lees verder

Human Resources :  Verhoog je productiviteit in 10 eenvoudige stappen

De economie zit in de lift en ook voor 2018 ziet het er goed uit. Deze groei zorgt voor meer klanten maar laat het niet ten koste gaan van het werkplezier van je medewerkers. Deze whitepaper geeft 10 quick wins die de productiviteit op de werkvloer doen stijgen, zonder dat medewerkers met een te hoge werkdruk te kampen krijgen.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.