Harnessing the power of Facebook data

Snellere ontwikkeling van Facebook met Microstrategy Gateway

Snellere ontwikkeling van Facebook met Microstrategy Gateway

De opkomst van sociale netwerken heeft niet alleen de manier van communiceren en het delen van informatie veranderd. Sociale netwerken hebben de kracht om een bedrijf fundamenteel te veranderen. Het is niet langer een interessante showcase, het is een cultureel fenomeen en echt een hot topic in de huidige maatschappij.

Facebook is verreweg de meest belangrijke social netwerk voor bedrijven door zijn grote en diepte van data. Tevens is Facebook het meest open netwerk voor bedrijfsapplicaties. Het is dé plek voor consumenten om te discussiëren met andere consumenten.

Lees in de whitepaper verder over de onderstaande punten:

  • Waarom een bedrijf Facebook applicaties moet implementeren om optimaal gebruik te maken van het Facebook fenomeen.
  • De introductie van Gateway voor Facebook.
  • Het ontwikkelen van betere Facebook applicaties met Gateway

De whitepaper
Download geheel vrijblijvend de whitepaper “Harnassing the power of Facebook data” waarin dieper wordt ingegaan op de bovenstaande punten. Verder gaat de whitepaper dieper in op de voordelen van Gateway en hoe hiermee de Facebook applicaties verbeteren.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Online MarketingSocial Media bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Online Marketing :  IT Leadgeneratie Benchmark

Leadgeneratie wordt steeds belangrijker in onze alsmaar digitaliserende wereld. IT-aanbieders worstelen met de vraag hoe ze zich het beste in de kijker kunnen spelen bij inkopers op individueel – tot directieniveau. In een uitgebreid benchmarkonderzoek is de IT-marketing van circa honderd Microsoft partners onder de loep genomen, waarbij een wel heel bijzondere onderzoeksmethodiek is gebruikt.

Lees verder

Online Marketing :  Data van websitebezoekers omzetten in omzet

Elke B2B-organisatie analyseert op zijn eigen manier websitebezoek. Tot in detail via Google Analytics of pas als er een potentiele lead is. Hierdoor blijven veel kansen liggen. Hoe kunt u een hoger rendement genereren met informatie uit websitebezoek? Lees in deze whitepaper meer over de stappen in het koopproces, wat het rendement is en welke tools u kunt inzetten. Daarmee kunt u uw B2B-omzet verhogen.

Lees verder

Social Media :  Campagne management en Social Media

Welke organisatie gebruikt tegenwoordig geen Social Media? Social Media is het nieuwe communiceren geworden. De interactie tussen klant en organisatie. Deze whitepaper gaat in op de inzet van Social Media in de organisatie. Verder gaat de whitepaper verder in op het opbouwen van een klantrelatie.

Lees verder

Social Media :  Social CRM wordt volwassen

Social CRM is een trend wat steeds meer begint te spelen bij organisaties. Door het toenemend gebruik van Social Media worden klanten steeds slimmer en daarmee voorbereid en georganiseerd. Social CRM geeft een bedrijf de strategie en middelen om beter in te spelen op de wensen van de klant. Lees alles over Social CRM in deze whitepaper waarin op elke specifiek onderdeel uitgebreid wordt behandeld.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.