Het commercieel potentieel in Nederland wordt onvoldoende benut

De oorzaken van het niet benutten van commercieel potentieel

De oorzaken van het niet benutten van commercieel potentieel

De omzetdruk is bij veel organisaties erg hoog. Ook de ICT, technische ondernemingen, consultancybureaus, accountants en administratiekantoren hebben hier last van. Er wordt bij deze bedrijven vaak vergeten dat niet-verkopers ook een goede bijdrage kunnen leveren aan de omzetverhoging. Onder niet-verkopers verstaan we onder andere, consultants en buitendienst technici.

Het commercieel potentieel van niet-verkopers wordt bij het verlagen van de omzetdruk vaak niet goed benut. Daarnaast lopen bedrijven die niet-verkopers wel inzetten tegen weerstand en problemen aan. Dit artikel gaat in op de oorzaken van het niet benutten van commercieel potentieel.
De ontwikkelingen hierin zijn:

  1. Te weinig omzet
  2. Cruciale gevolgen
  3. Negatieve effecten
  4. Commercieel potentieel

Te weinig omzet
Veel organisaties hebben last van de hevige (nog steeds toenemende) prijsconcurrentie. Er wordt nog te veel gedacht dat alles aan de prijs ligt. Hoe vaak hoort u de verkopers wel niet zeggen: “Wij kunnen er niks aan doen, het is de markt”?
Veel organisaties zijn voorzichtiger geworden met de aanschaf van producten en/of diensten. Investeringen worden meer verspreid over het jaar of uitgesteld.

Cruciale gevolgen
Samen met al deze veranderingen, verandert het gedrag van managers en medewerkers ook. Kiest de manager voor een andere aanpak? Dan is dit weer een verandering voor de medewerkers. Dit kan een enorme impact hebben op de rust in de organisatie.

Negatieve effecten
Veranderingen door de omzetdruk hebben consequenties voor de bedrijfsvoering. Doordat managers en medewerkers onder druk komen te staan neemt de kloof tussen het management en medewerkers toe. Voor een succesvolle poging om de omzetdruk te verkleinen zijn de volgende stappen van toepassing:

  • Directief leiderschap en dominant gedrag
  • Druk op de salesorganisatie
  • Marketing
  • Bezuinigingen op bedrijfsmiddelen

Download het artikel
Meer te weten komen over de oorzaken van het niet benutten van comercieel potentieel? Lees het volledige artikel en kom ook de meer over de laatste oorzaak te weten.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom StrategieManagement bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Strategie :  Wat is de cloud nou precies?

De cloud garandeert een flexibele, goedkopere en toekomstgerichte toekomst voor alle bedrijven. Leuk en aardig, maar wat is de cloud precies? Dat leest u in dit grote e-book. Het behandelt de werking, de strategische voordelen en hoe u stap voor stap migreert. Daarbij worden de technische details allerminst geschuwd.

Lees verder

Management :  Dit gaat er om in het hoofd van een enterprise architect

Een enterprise architect krijgt in het big data-tijdperk steeds meer verantwoordelijkheden. De cloud en mobiele apparaten zorgen ervoor dat applicaties en data niet meer persé binnen de organisatie blijft. Dit is erg prettig voor medewerkers, maar voor de enterprise architect brengt het wel enkele security-, privacy- en beheergevaren met zich mee. Lees snel verder voor meer inzicht in de verantwoordelijkheden van een enterprise architect.

Lees verder

Management :  De impact van IFRS 15 op de registratie van omzet

Om de verantwoording van omzet consistenter, transparanter en beter vergelijkbaar te maken is IFRS 15 Revenue from Contracts with Customers effectief geworden. Deze richtlijn is al dit boekjaar van toepassing en geeft richtlijnen omtrent de correcte allocatie van omzet naar leveringsverplichtingen. Welke impact heeft deze nieuwe regelgeving op uw organisatie? Lees deze whitepaper met een uitgebreide toelichting op het 5 stappenplan.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.