Het contentmarketingteam vormgeven

17 rollen in het contentmarketingteam

17 rollen in het contentmarketingteam

Contentmarketing kent een aantal uitdagingen. Een ervan is het produceren van voldoende content en tegelijkertijd aansprekende content. De beste content zit vaak in de hoofden van verschillende medewerkers en die zitten niet altijd te springen om een blog te schrijven of mee te doen aan een webinar. Om deze uiterst waardevolle content toch te kunnen benutten is het van belang dat organisaties de medewerkers faciliteren en stimuleren. Mocht een organisatie besluiten om contentcreatie uit te besteden, dan moet zij ervoor zorgen dat de boodschap en tone-of-voice gewaarborgd blijft.

Nieuwe competenties binnen de organisatie

Contentcreatie, contentproductie en het managen van het contentmarketingproces vraagt nieuwe competenties van de organisatie. Het contentmarketingproces heeft dan wel parallellen met een uitgeefbedrijf, maar veel organisaties zijn (nog) geen uitgeverij.  Veel van de informatie en verschillende competenties zitten verborgen in silo’s. Afdelingen en mensen binnen een organisatie zijn vaak verantwoordelijk voor verschillende onderwerpen, zoals SEO, PR, social media, productmarketing of een customer magazine. Het is dan ook belangrijk dat organisaties deze silo’s doorbreken en met behulp van multidisciplinaire teams de juiste content creëren.  

Rollen en functies binnen contentmarketing

Deze whitepaper gaat dieper in op de rollen en functies binnen contentmarketing, het vormen van multidisciplinaire teams en het outsourcingsvraagstuk. De volgende rollen komen daarbij aan bod:

 1. Chief Content Officer
 2. Managing Editor
 3. Content Creatie Team: Creëren, Redigeren & Optimaliseren
 4. Content Curator
 5. Chief Listening Office (CLO) of Social Media Coördinator
 6. Audience Manager
 7. First Responder
 8. Channel Marketeer
 9. Media Buyer / Planner
 10. Content Syndicator
 11. External Connector
 12. Lead Manager
 13. Analytics Expert
 14. Supplier Relationship Manager
 15. Training & Coaching Lead
 16. HR Liason
 17. Chief Technologist

Lees meer over de verschillende rollen in de whitepaper

Het vormgeven van een nieuwe marketingafdeling

Wilt u meer informatie over het vormgeven van uw nieuwe marketingafdeling? En de verschillende rollen die in het contentmarketingteam te verdelen zijn? Download nu de whitepaper “De 17 rollen in het contentmarketingteam”.

tag icon

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Heliview Online

Heliview Online is een specialist in B2B Content Marketing voor zakelijke en IT dienstverleners.

Profiel Heliview Online ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.