Het corporate brain – connecting the dots

Kansen creëren door breinen te verbinden

Kansen creëren door breinen te verbinden

Er is binnen een organisatie altijd wel een oplossing beschikbaar voor een probleem. In organisaties werken verschillende mensen met verschillende ideeën en expertises. Door hun breinen te verbinden in een corporate brain wordt het mogelijk gemaakt oplossingen te vinden vanuit andere invalshoeken. Vervolgens is het alleen nog een kwestie van ‘connecting the dots’.

Wanneer mensen de ruimte krijgen en er gebruik wordt gemaakt van hun denk- en luisterend vermogen, kunnen er nieuwe kansen en markten aangeboord worden. Het betrekken van partners en klanten bij de creativiteit helpt hier ook nog eens bij.

De mensen moeten hiervoor wel elkaar en de benodigde informatie gemakkelijker kunnen vinden. Dit is dan ook de eerste stap naar een corporate brain. Het helpt hen weer goed samenwerken en kennis te delen. Het is nu niet alleen meer in dezelfde ruimte, maar juist tijd- en plaatsonafhankelijk sinds de intreding van Het Nieuwe Werken.

Het Corporate BrainOm de  kennis te kunnen delen zijn tools nodig. Een kennisplatform helpt om kennis in informatie om te zetten en verbindingen te leggen tussen die informatie en de mensen die er wat aan hebben. Voor zowel de eigen organisatie, als ook de klanten en leveranciers.

Naast een kennisplatform is ook structuur belangrijk. Iedereen moet begrijpen hoe een corporate brain werkt, zijn werkwijze erop aanpast en zijn mening durft te geven. Dat maakt een goed functionerend corporate brain.

Download het e-book
Download het volledige e-book “Het corporate brain – connecting the dots” en lees meer over het creëren van kansen door de breinen van de mensen binnen een organisatie te verbinden.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.