Het nieuwe werken in 2025 en daarna: millennials aan het werk

Hoe millennials de toekomst van werken bepalen

Hoe millennials de toekomst van werken bepalen

Het kantoor met werkplekken waarin wij vandaag de dag werken, zal in 2025 niet meer bestaan. Technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat onze devices steeds beter en sneller worden. Ons intensieve gebruik van social media in combinatie met onze toenemende mobiliteit en gewenning om altijd en overal te communiceren, vragen om een nieuwe werkmethode.

Op naar een nieuwe manier van werken: lang leve de millennials

In 2025 zal twee-derde van de beroepsbevolking uit millennials bestaan: mensen geboren na 2000. Het geboortejaar an sich zegt nog niet zoveel, maar de mindset des te meer. Jongeren denken en werken anders dan de vorige generatie. Ze zijn flexibeler, weten digitaal hun weg te vinden en zorgen dat zij altijd op de hoogte zijn van de nieuwste sociale- en communicatietechnieken.

Vijf grote veranderingen op de werkvloer

Hoe kunnen organisaties zich ontwikkelen om beter samen te werken? Hoe kunnen zij sneller innoveren om een concurrentiepositie te behouden? Om deze discussie over de nieuwe toekomst van werken te openen, organiseerde IBM samen met PureMatter haar eerste “Future of Work Experience” in New York City. Hier werd uitvoerig ingegaan op de toekomst van werken rondom de volgende vijf thema’s:

  1. De toekomst van talent
  2. De toekomst van de organisatiecultuur
  3. Big data en analytics
  4. Technologische ontwikkelingen
  5. Communicatie en samenwerking

De toekomst van talent

De manier waarop organisaties talent kunnen aantrekken en behouden gaat compleet veranderen. Veel organisaties die succesvol zijn op sociale netwerken, zetten deze ook in voor de werving van nieuw talent. De beroepsbevolking gaat niet alleen uit steeds meer millennials bestaan; ook de oudere werknemers omarmen de denk- en werkwijze van hun jongere collega’s. Zij zijn opgegroeid in het digitale tijdperk en zijn zo gewend aan social media, dat dit hun verwachtingen van werk, ideeën en waarden sterk beïnvloedt. Drie grote voorspellingen over de toekomst van werk zijn:

  • Jong talent is steeds meer gefocust op waarde toevoegen in de organisatie
  • Mensen zetten digitale en sociale technieken steeds meer in voor het bouwen van eigen communities en personal branding
  • Met de opkomst van millennials die management rollen vervullen, wordt van organisaties flexibiliteit verwacht

Bent u ook benieuwd naar de toekomstvoorspellingen voor werken in 2025 op de gebieden organisatiecultuur, big data en analytics, technologische ontwikkelingen en communicatie en samenwerking? In dit uitgebreide e-book leest u alle belangrijke take-outs van het “Future of Work Experience”. Download het e-book hier gratis.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom HNW AlgemeenSocial CollaborationMobiliteit bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

HNW Algemeen :  Productiviteit verhogen door te investeren in mensen

Na jaren investeren in technologie om de productiviteit te doen stijgen, is het nu tijd om te investeren in mensen. Technologie draagt uiteraard bij aan efficiënter en beter samenwerken, maar wereldwijd onderzoek toont aan dat we onze digitale vaardigheden toch overschatten. Wil jij de organisatie productiever en innovatiever maken? Ga aan de slag met de 8 kernwaarden van een digitaal vitale organisatie.

Lees verder

HNW Algemeen :  Projectorganisatie inrichten met Microsoft Teams

Veel organisaties werken in projectteams aan projecten. De app Teams van Microsoft is een nieuwe tool die kan gebruikt worden als hub voor teamwerk binnen Office 365. Hiermee wordt chatten, bestanden delen en Skype-vergaderingen plannen en houden binnen projectteams een peulenschil. Wilt u ook een projectorganisatie inrichten met Microsoft Teams? Met deze gids kunt u succesvol een projectorganisatie opzetten.

Lees verder

Social Collaboration :  SharePoint analytics haalt meer waarde uit uw bedrijfsgegevens

Het gebruik van internet is de laatste jaren verschoven van nieuws delen en informatie zoeken, naar steeds meer online doen met handige applicaties en tools. Het aantal handige online applicaties en tools groeit en mensen doen steeds meer online. Die trend zet zich op de werkvloer ook voort. Veel organisaties werken met SharePoint 2016. De redenen waarom zij kiezen voor deze oplossing zijn onder andere de herkenbare User Interface en de volledige integratie met Microsoft Office Suite. Maar wist u ook dat SharePoint 2016 handige analytische tools biedt? Lees hier de 10 redenen om te kiezen voor SharePoint 2016.

Lees verder

Mobiliteit :  Beter samenwerken in 5 stappen

Samenwerken is steeds belangrijker voor bedrijven. Helaas worden ze daarin vaak gehinderd door oude technologie als vergadertafels, e-mail en traditionele telefoongesprekken. Deze whitepaper onderscheidt 5 obstakels die een efficiënte samenwerking in de weg zitten. Lees snel verder voor de herkenbare situaties en de oplossingen waarmee u sneller en beter intern en extern kunt samenwerken.

Lees verder

Mobiliteit :  Moderne werkplek zorgt in 4 stappen voor meer productiviteit

Een moderne, digitale werkplek is dé garantie voor een productievere organisatie tegen lagere kosten. Maar hoe ziet deze werkplek eruit en hoe zorgt u ervoor dat deze aansluit bij uw werknemers? In de whitepaper leest u waar een werkplek aan moet voldoen en hoe u deze stap voor stap inricht. Doe uzelf en uw collega’s een plezier en lees snel verder.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.