Hoe bedrijven sneller waarde uit BI en Analytics halen

Accelerating the path to value with BI and Analytics

Accelerating the path to value with BI and Analytics

Data speelt een steeds grotere rol bij strategische en operationele besluitvorming en bedrijven moeten dus sneller waarde uit hun gegevens kunnen halen. Vertraging in de ontwikkeling en implementatie van Business intelligence (BI) en data-analyse kan niet meer. In een best practices rapport heeft TDWI onderzocht welke technologieën en strategieën organisaties inzetten om hun ‘time to value’ te verkorten.

Duurt lang

Op de enquête reageerden meer dan tweehonderd bedrijfs- en IT-leidinggevenden, ontwikkelaars en architecten, datawetenschappers en analisten wereldwijd. De belangrijkste uitkomst is dat gebruikers ontevreden zijn over de tijdsduur van BI, analytics en datawarehousing om waardevolle gegevens en inzichten te leveren. Ofwel, de time to value is te lang.

Met deze uitkomst identificeert TDWI vijf vlakken waar BI, analytics en ondersteunend datamanagement direct kunnen bijdragen aan een hogere bedrijfswaarde:

  • Bruikbare informatie. Hoe kunnen gebruikers de informatie krijgen die relevante is voor hun taken en verantwoordelijkheden? Hier speelt datavisualisatie een grote rol om BI- en analytische resultaten begrijpelijker en bruikbaar te maken.
  • Eén weergave van geïntegreerde data (single view of truth) nastreven, zodat gebruikers alle beschikbare gegevens over een relevant onderwerp kunnen inzien. Deze gegevens moeten van goede kwaliteit, consistent en niet overbodig zijn.
  • Productiviteit en efficiëntie vergroten: organisaties zouden hun workflows voor rapportage, modelanalyse en datalevering zo moeten inrichten dat werknemers zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan simpele en herhaalbare taken.
  • Snelheid: om de besluitvormingscycli te verkorten, moeten de lijntjes bij BI en analytics korter,  en het tempo voor actie en data-inzichten omhoog.
  • Autonomie: BI- en analytics systemen kunnen van grote meerwaarde zijn door gebruikers meer zelfstandig te laten werken. IT moet, met de juiste strategie, self-service faciliteren.

Geoliede bedrijfsvoering

De pioniers van deze tijd zijn in staat gebleken grote hoeveelheden gegevens op gestroomlijnde wijze in waarde om te zetten. Data, zo staat opgetekend, is de nieuwe olie en net als olie moet data zo efficiënt mogelijk worden omgezet naar een bruikbaar half- of eindproduct. Lees verder in de whitepaper over de uitkomsten van de TDWI- enquête en de zes aanbevelingen die worden gedaan om de time to value te verkorten.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

SAS

SAS is marktleider in analytics. Met innovatieve analytics, business intelligence en data management software en dienstverlening, helpt SAS klanten op meer dan 83.000 locaties sneller, betere beslissingen te nemen. Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd 'THE POWER TO KNOW'.

Profiel SAS ›
 
 

Download artikel

Hoe bedrijven sneller waarde uit BI en Analytics halen

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.