Hoe bereikbaar is uw organisatie bij calamiteiten?

Telefonische bereikbaarheid bij calamiteiten

Telefonische bereikbaarheid bij calamiteiten

Is uw organisatie altijd telefonisch bereikbaar bij calamiteiten? Er kan per ongeluk een kabel kapot worden getrokken tijdens bouwwerkzaamheden, brand uitbreken, stroomuitval, waterschade of een defect communicatiemiddel. Wat doet u als er een dergelijke calamiteit voorkomt? Hoe bereikbaar blijft uw organisatie bij een stroring of uitval van ICT?

Het is verstandig om vooraf een preventie- of calamiteitenplan op te stellen. De eerste stap hierbij is een risicoanalyse. Wat zijn bijvoorbeeld de gevolgen van bepaalde calamiteiten en tegen welke kosten kunnen deze gevolgen worden beperkt? Een calamiteitenplan kan bestaan uit veel verschillende aspecten, in deze whitepaper richten we ons op de telefonische bereikbaarheid van de organisatie.

Organisatorisch & technisch
Bij een calamiteit komen een aantal organisatorische en technische aspecten kijken. Met betrekking tot de communicatie voorzieningen, komen onder andere de volgende organisatorische vragen aan bod:

  • In geval van een calamiteit, welke communicatiestroom moet in ieder geval doorgaan?
  • Hoeveel personen maken deel uit van een calamiteitenteam?
  • Welke telefoonnummers zijn voor het calamiteitenteam beschikbaar?

Technisch kan een storing op verschillende manieren opgevangen worden. Een aantal van deze voorbeelden zijn:

  • Redundant inrichten van de telefonie en data omgeving.
  • Tijdens stroomuitval kan er (tijdelijk) gebruik gemaakt worden van een noodstroomvoorziening.
  • Op netlijn niveau kunnen er voorzieningen worden getroffen voor het inkomend telefoonverkeer.

Download de whitepaper
Wilt u telefonisch bereikbaar zijn tijdens een calamiteit? Een goed calamiteiten- of preventieplan is hierbij stap nummer 1. Deze whitepaper beschrijft wat er allemaal komt kijken bij een calamiteitenplan en het inrichten van de telefonische bereikbaarheid van de organisatie. Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper over telefonische bereikbaarheid. De whitepaper gaat dieper in op de bovenstaande punten en daarnaast de vragen die spelen bij het inrichten van een calamiteitendienst.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.