Hoe blijf je als organisatie flexibel, snel en competitief?

Digital workspace: op weg naar een connected company

Digital workspace: op weg naar een connected company

Hoe kan je als bedrijf waarde blijven toevoegen in een wereld die iedere dag complexer wordt? Dit is een uitdaging waar elk bedrijf en instelling mee worstelt in deze tijd. Hoe kan je op veranderingen inspelen, waar moet je beginnen en hoe blijf je tegelijkertijd flexibel, snel en competitief? Dit zijn allemaal vragen waar deze whitepaper verder op in gaat!

Digital Workspace: Een natuurlijke reactie
Het toevoegen van meer structuur in de organisatie is een natuurlijke reactie voor het omgaan met nieuwe situaties. Hierbij kunt u denken aan nieuwe systemen, nieuwe structuren en nieuwe regels. Dit leidt vaak tot een nieuwe manager, een nieuwe afdeling, nieuwe scorecards, meer overleg, meer afhankelijkheden met andere managers en afdelingen. Ziet u het probleem ook? Hierdoor is er minder tijd voor klanten of primaire taken. Daarnaast zullen medewerkers sneller afhaken omdat regels elkaar tegenspreken. Verder zal het de organisatie zwaar, traag en duur maken.

Digital Workspace:  “Het Corporate Brain”
Voor het vinden van een snelle oplossing voor complexe vraagstukken, zal er gebruik gemaakt moeten worden van alle beschikbare kennis en ervaring binnen en buiten de organisatie. Deze gebundelde kennis noemen we ook wel “Het Corporate Brain”. Het is van belang dat het management “Het Corporate Brain” zo laagdrempelig mogelijk aan probeert te bieden, waardoor medewerkers het als een bron zien in hun werkcontext. Op deze manier kan “Het Corprate Brain” en het samenwerken aan nieuwe oplossingen bijdragen aan het sneller en beter behalen van de eigen persoonlijke doelen.

Digital Workspace whitepaper
Roland Hameeteman legt in deze whitepaper aan de hand van verschillende theorieën uit wat een connected company en een digital workspace inhouden en voor organisaties kunnen betekenen. Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper en kom meer te weten over Digital workspace.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Digitalisering bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Digitalisering :  Webcast: Digitaal een contract ondertekenen in Office 365

Vaak besparen we tijd en moeite als we dingen digitaal regelen in plaats van op de ouderwetse manier. Steeds meer organisaties zijn dan ook bezig te digitaliseren. Toch wordt de laatste stap niet altijd gezet. Het ondertekenen van contracten gebeurt met pen en papier. Ontdek in dit webinar hoe u een efficiencyslag kunt maken door dit digitaal te gaan doen.

Lees verder

Digitalisering :  Hoe Azure u helpt de digitale transformatie te realiseren

Er zijn al veel markten in een mum van tijd op z’n kop gezet door disruptieve spelers. Om in de toekomst bestaansrecht te hebben, kunnen organisaties niet meer alleen focussen op het leveren van een goede dienst of product. Bedrijven moeten informatie-gedreven worden en zijn gedwongen digitaal te transformeren. Lees hoe Microsoft Azure u helpt deze weg in te slaan.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.