Hoe blockchain de financiële dienstverlening verandert

5 trends in volle ontwikkeling

5 trends in volle ontwikkeling

Wat is de basis van de financiële dienstverlening? Het faciliteren van een betrouwbare en vertrouwde uitwisseling van kapitaal tussen meerdere partijen. Omdat de financiële risico’s bij deze bemiddeling groot zijn, vertrouwt de branche veelal op dure tussenpersonen en (foutgevoelige)handmatige processen. Het is dan ook niet vreemd dat de financiële wereld sinds de introductie van blockchain met grote belangstelling de ontwikkelingen volgt. Het was namelijk snel duidelijk dat de complexe situatie van tussenpersonen en handmatige processen een stuk eenvoudiger kan door blockchain-technologie in te zetten.

Waarom is blockchain zo interessant?

Blockchain is in wezen een universeel, beveiligd en gedeeld grootboek. Organisaties registeren transacties en werken samen om aanpassingen te valideren. Om ervoor te zorgen dat koop en verkoop automatisch kunnen verlopen volgens de vastgelegde afspraken worden smart contracts ingezet. Het resultaat is een betere en veiligere samenwerkingen tussen bedrijven. Iedereen heeft inzicht in de transacties en fraude is daardoor bijna onmogelijk geworden.

Deze nieuwe technologie biedt bedrijven 3 grote voordelen:

  • Risicovermindering
  • Kostenreductie
  • Verbeterde klantresultaten

Blockchain aan het werk

Lees in de whitepaper 5 ways blockchain is transforming Financial Services welke ontwikkelingen volop aan de gang zijn binnen de financiële sector. Eerst wordt de traditionele situatie geschetst, vervolgens gaat men dieper in op de ontwikkelingen die een basis vormen voor een nieuwe toekomst. Per onderdeel wordt een voorbeeld geschetst van een early adopter van blockchain. Volgende onderdelen komen aan bod:

  • Handelsfinanciering
  • Commerciële verzekeringen
  • Naleving van regelgeving
  • Verwerking van claims
  • B2B-contractverwerkering

Laat je informeren over de ontwikkelingen die de financiële sector de komende jaren grondig zullen veranderen. Ontdek welke mogelijkheden blockchain biedt voor iedere organisatie, ook buiten de financiële branche. Download de whitepaper nu en neem een strategische voorsprong op je concurrenten.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

Hoe blockchain de financiële dienstverlening verandert

 

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.