Hoe blockchain de supply chain transformeert

Blockchain maakt een eind aan onzekerheid

Blockchain maakt een eind aan onzekerheid

Fairtrade koffie, biologische eieren en eerlijke spijkerbroeken zijn in. Consumenten zijn de afgelopen jaren steeds bewuster gaan nadenken over de herkomst van consumptiegoederen, kledij en elektronica. Maar ondanks de vele keurmerken is het nog steeds niet mogelijk om precies te zien waar die eieren nu precies vandaan komen. Zijn ze echt afkomstig van een biologische boerderij of hebben ze ergens in het ketenproces ten onrechte het bio-label gekregen? We willen producenten graag geloven, maar na meerdere voedselschandalen is het vertrouwen ver te zoeken

Transparantie en vertrouwen

Blockchain zal hier verandering in brengen. Want niet alleen de consument kijkt belangstellend uit de naar mogelijkheden van deze nieuwe technologie, ook de industrie zelf omarmt de technologische toepassingen graag. Een wereldwijd onderzoek bracht in 2017 aan het licht dat maar liefst 69 % van de ondervraagde bedrijven geen volledig zicht had op hun supply chain. Dat moet dus beter en gelukkig kan de blockchain-technologie hier verbetering in brengen. Dure inspecties en audits worden vervangen door een beveiligd en gedeeld grootboek. Smart contracts bepalen wie welke data kan gebruiken en zorgen voor minder menselijk interventie in het proces.

De blockchain-transformatie

De whitepaper How blockchain will transform the modern supply chain vertelt hoe blockchain de supply chain transformeert op 3 gebieden:

  • Oorsprongscertificaten: Door het hele proces te volgen en inzichtelijk te maken is er niet langer een discussie over de oorsprong van goederen. Fairtrade is ook echt fairtrade.
  • Omgevingsvariabelen: Sensoren zorgen ervoor dat de producten zich in de ideale (en afgesproken) omstandigheden door de keten bewegen. Eventuele fouten of problemen worden real-time gesignaleerd en opgepakt.
  • Geschiloplossing: Van herkomst tot eindbestemming, blockchain maakt alles transparant en inzichtelijk. Dit zorgt ervoor dat eventuele geschillen snel opgelost worden en de oorzaak van problemen is altijd snel te achterhalen.

Deze whitepaper beschrijft aan de hand van een voorbeeld uit de voedselindustrie de huidige situatie en de toekomst. Hierbij worden de voordelen voor zowel leveranciers, retailers en consumenten toegelicht. Benieuwd naar de mogelijkheden? De whitepaper How blockchain will transform the modern supply chain gunt je een blik in de toekomst en inspireert tot innovatie!

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

Hoe blockchain de supply chain transformeert

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.