Hoe kan IT maximaal bijdragen tot het succes van uw organisatie?

IT-automatisering: realiseer ITaaS in 5 stappen

IT-automatisering: realiseer ITaaS in 5 stappen

Van organisaties wordt in deze digitale wereld verwacht dat ze zich blijven aanpassen aan de veranderende realiteit. Daarnaast is innoveren een vereiste, waardoor de IT-afdeling onder hoge druk komt te staan. Om de optimale bijdrage te leveren aan het succes van de organisatie hebben de ontwikkelaars, systeem- en applicatiebeheerders snel toegang nodig tot de resources en IT-services die vanuit het datacenter of externe cloud-providers geboden worden. IT-automatisering zorgt ervoor dat IT-services op afroep beschikbaar zijn, terwijl u de regie in handen houdt.

Spanningsveld

In tegenstelling tot wat we gewend zijn van IT in de privésituatie, duurt de uitrol van IT-services binnen de werkomgeving vaak veel langer. Hierdoor ontstaat een spanningsveld tussen de gebruiker en de beheerders.

Automation en Orchestration

Om dit spanningsveld te doorbreken kan de organisatie automation en orchestration inzetten. Omdat de ICT hiermee vanuit een portal als een service wordt aangeboden kunnen meer resultaten worden bereikt. De manier waarop een IT-service wordt uitgerold kan hiermee gemodelleerd worden binnen een workflow.

Ga aan de slag met uw IT-automatisering

Download de whitepaper om erachter te komen wat de voordelen zijn voor uw organisatie als ervoor gekozen wordt om IT as a Service (ITaaS) in te zetten. Zo wordt dieper ingegaan op de 5 stappen die gezet moeten worden om ITaas te realiseren. Lees de whitepaper en ga aan de slag met uw IT-automatisering.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom IT ManagementIT Beheer bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

IT Management :  Checklist: Office 365-omgeving inrichten

Office 365 vervult een sleutelrol binnen moderne organisaties, zeker nu we steeds vaker op verschillende locaties samenwerken aan projecten. Deze behoefte aan mobiel werken versnelde bij veel bedrijven de implementatie van Office 365. Maar hoe haal je echt maximale waarde uit je investering? Hoe zorg je dat de eisen van de business hand in hand gaan met de behoeften van jouw medewerkers?

Lees verder

IT Management :  Interesse in een social intranet?

Een social intranet lijkt in niks meer op die oubollige muurkrant van weleer. Geen smoelenboek of weekmenu, maar een verzamelplek voor relevante applicaties, content en mensen. Met de 12 tips uit deze whitepaper ontdek je hoe je zo’n social intranet inricht in jouw organisatie en hoe je de tools afstemt op de behoeften van jouw medewerkers.

Lees verder

IT Beheer :  Een digitale werkplek waar jij blij van wordt

Een digitale werkplek is de nieuwe realiteit geworden. Toch worstelen veel IT-afdelingen met de transformatie van traditioneel beheer naar een moderne werkplekstrategie. In deze whitepaper vind je de 5 cruciale vereisten voor de digitale werkplek, hiermee vorm je het uitgangspunt van jouw planning en implementatie. Met deze optimale mix zorg je voor blije collega’s op de werkvloer én blije gezichten op de IT-afdeling.

Lees verder

IT Beheer :  Herken de zwakke plekken in jouw Office 365 databeveiliging

Veel organisaties vertrouwen blindelings op hun basisbeveiliging voor het veilig stellen van hun Office 365 data. Voor een goede databeveiliging in Office 365 moet je echter specifieke maatregelen nemen en je bewust zijn van de zwakke plekken en kwetsbaarheden in Office 365. Deze whitepaper zet 6 bekende kwetsbaarheden op een rij en laat je zien hoe je deze gaten in de beveiliging dicht.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.