Hoe laat ik mijn niet-verkopers wel omzet genereren?

Omzet genereren met alle medewerkers

Omzet genereren met alle medewerkers

Omzet laten genereren door niet-verkopers vereist een andere aanpak dan het aansturen en coachen van verkopers. Een niet-verkoper, dit is bijvoorbeeld een consultant of buitendienst technicus, kiest er meestal zelf voor om geen verkoopfunctie te betreden. Ze vinden zichzelf hier ook niet geschikt voor. Adviseren daarentegen hebben ze vaak geen bezwaar tegen. Dit is een klant helpen, terwijl hier ook veel commercieel potentieel verborgen zit.

Hoe kunnen niet-verkopers toch omzet genereren? Het bewustwordingsproces is hierin een goede eerste stap. Laat de medewerker bewust worden van zijn eigen capaciteiten. Wanneer niet-verkopers er achter komen dat het dichter bij ze ligt dan gedacht, kan de (faal)angst omslaan naar nieuwsgierigheid.

Bezin eer gij begint
Een projectmatige aanpak heeft de grootste kans van slagen. Hierin beschrijven we onder andere:

  • Welke middelen worden ingezet?
  • Wie gaat het doen?
  • Hoeveel budget is er?
  • Hoe gaat het tijdspad eruit zien?
  • Welke doelen moeten worden gerealiseerd?

Een projectmatige aanpak geeft structuur en houvast en tijdens het project kan er nog gekeken worden naar bijsturing.

Eerst niet nu wel
Elke verandering kan weerstand oproepen bij medewerkers. Zeker als het oude los gelaten moet worden en plaats moet maken voor het nieuwe. Hoe is dit voor de toekomst van de medewerker? Het is de uitdaging voor de werkgever om de medewerker inzicht te geven in zijn competenties en talenten. Geef de medewerker vertrouwen en laat angst omslaan in een grotere drive dan de bestaande verkopers.

Download de whitepaper
Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper “Hoe laat ik mijn niet-verkopers wel omzet genereren?”. Deze whitepaper gaat niet alleen dieper in op de bovenstaande onderdelen, maar gaat ook nog in op een aantal andere belangrijke onderdelen. De moderne GAP analyse, de psychologie en een uitgebreide conclusie.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom StrategieOrganisatieveranderingVerkoop bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Strategie :  Wat is de cloud nou precies?

De cloud garandeert een flexibele, goedkopere en toekomstgerichte toekomst voor alle bedrijven. Leuk en aardig, maar wat is de cloud precies? Dat leest u in dit grote e-book. Het behandelt de werking, de strategische voordelen en hoe u stap voor stap migreert. Daarbij worden de technische details allerminst geschuwd.

Lees verder

Verkoop :  Verkooprapportages: wat is de invloed op het salesteam?

Verkooprapportages komen voor in veel verschillende typen. Uit de praktijk komt naar voren dat het aansturen van een organisatie aan de hand van meerdere rapportages niet werkt. Maar welke verkooprapportage werkt voor uw organisatie? In deze whitepaper komen 10 essentiële salesrapportages naar voren en wat de invloed is op het salesteam.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.