Hoe verschillen data scientists van data-analisten?

Getting Value from Your Data Scientists

Getting Value from Your Data Scientists

Alleen data scientists in huren om voldoende waarde te halen uit de beschikbare data is simpelweg niet meer voldoende voor organisaties. Het effectief managen van data scientists is hierbij net zo belangrijk.

Data Scientists vs Data-analisten

Recent is er in een onderzoek onder analytics professionals gevraagd hoe zij dachten over het werk en de plaatsing van data scientists bij bedrijven. Een derde van de respondenten noemt zichzelf data scientist. De rest van de respondenten noemt zichzelf data analist. Uit het onderzoek komen substantiële verschillen tussen beide groepen naar voren. Hieronder een overzicht van deze verschillen tussen analisten en data scientists:

  Analisten Data scientists
Type data

Gestructureerd en semigestructureerd, meestal numerieke data

Alle types inclusief gestructureerde, numerieke, en niet numerieke data (zoals geluid, afbeeldingen en tekst)
Tools Statistische en modelling tools, meestal deel uitmakend van een dat archief. Rekenkundige talen, machine learning, open source tools die toegang hebben tot data en invloed hebben op de data op verschillende servers (zoals Hadoop)
Aard van het werk Rapporteren, voorspellen, voorschrijven en optimaliseren Verkennen, ontdekken, onderzoeken en visualiseren.

Om fouten uit het verleden niet te herhalen (van vorige analytics talenten), is het goed om op de onderstaande tips te letten :

  1. Wijs een data- en analytics leider aan.
  2. Zorg dat uw data scientists aan de slag gaan met serieuze problemen binnen uw organisatie en laat hen hun gang gaan.
  3. Zorg voor draagvlak voor de data scientists onder beslissers.
  4. Verbind data scientists met uw organisatie en plaats ze naast beslissers.
  5. Moedig data scientists om soms vuile handen te krijgen.
  6. Bouw teams met verschillende vaardigheden.
  7. Beloon data scientists op een manier die zij waarderen.

Handvatten voor het integreren van analytics

Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper waarin verder wordt ingegaan op het verschil tussen data scientists en analisten. Daarnaast worden handvatten geboden aan organisaties die bezig zijn met het integreren van analytics in de organisatie inclusief de bijbehorende specialisten.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Partner

SAS

SAS is marktleider in analytics. Met innovatieve analytics, business intelligence en data management software en dienstverlening, helpt SAS klanten op meer dan 83.000 locaties sneller, betere beslissingen te nemen. Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd 'THE POWER TO KNOW'.

Profiel SAS ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.