Hoe ziet informatiemanagement eruit in een virtuele wereld?

Vooruitkijken naar de toekomstige virtuele samenleving

Vooruitkijken naar de toekomstige virtuele samenleving

De digitalisering van onze wereld heeft het delen van informatie met elkaar een stuk eenvoudiger gemaakt. De keerzijde van de medaille is dat we kwetsbaarder zijn voor manipulatie en fraude. Wat zijn de consequenties van deze technologie (r)evolutie en wat zijn de verwachtingen van burgers over de rol van de overheid en het bedrijfsleven? Wat is de nieuwe visie op informatiemanagement bij gemeenten? Dit e-boek geeft stof tot nadenken.

De zwerm: een verhaal over de virtuele samenleving

Waarom de ‘zwerm’? Voor Doxis is de ‘zwerm’ een groep mensen die schijnbaar als één groep bewegen. Voordeel voor de groep is dat ze hierdoor minder kwetsbaar is voor bedreigingen en kansrijker voor mogelijkheden. De zwerm staat voor een nieuwe manier van verbanden leggen in data, een nieuwe manier van organiseren en een nieuwe manier van mensen met elkaar verbinden. Dit e-boek brengt theorie en praktijk samen aan de hand van interviews met experts en daagt je uit na te denken over de virtuele samenleving.

Deel 1: De horizon – gesprekken met filosofen

In deel één praten we met organisatieadviseur Erik Veldhoen en de filosofen Jos de Mul en René ten Bos. Zij delen hun visie over de virtualisatie van werk en samenleving en laten ons zien hoe technologie de mens ingrijpend zal veranderen. Waar liggen de grote kansen voor bedrijven in deze virtuele wereld? Welke invloed hebben disruptieve bedrijven op onze bedrijfswereld?  

Deel 2: De praktijk – reflectie op de visie van informatiemanagement

Twaalf medewerkers van Doxis buigen zich over het steeds veranderende werkveld. Waar is innovatie mogelijk? Welke rol speelt de informatie-intermediair? Hoe zit het met de duurzaamheid van informatie?

Deel 3: De weg – belangrijke trends in het werkveld

In het laatste hoofdstuk kijken we richting de toekomst. Volgens Doxis zijn er drie trends die het werkveld ingrijpend zullen veranderen, het gaat hierbij om:

  1. Atomisering
  2. Uniformering
  3. Onzekerheid

Benieuwd wat deze trends precies inhouden? Wil je graag weten hoe die virtuele wereld eruitziet? Download hier het e-boek De zwerm: een verhaal over de virtuele samenleving en laat je inspireren!

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Doxis

Doxis is gespecialiseerd in het structureren en ordenen van informatie. Al ruim 100 jaar helpen wij organisaties om optimaal gebruik te maken van bedrijfsinformatie die is opgeslagen in hun werkprocessen. Dit doen wij door verbeteringen aan te brengen in de werkprocessen waar belangrijke informatie een rol in speelt.

Profiel Doxis ›
 
 

Downloaden: Hoe ziet informatiemanagement eruit in een virtuele wereld?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.