ICT in de zorg

Communicatieconcept in de zorg

Communicatieconcept in de zorg

De ICT-ontwikkelingen in de zorg gaan vandaag de dag erg snel. Kunnen deze ontwikkelingen ook omgezet worden in kostenbesparingen en winst in de functionaliteit? Wat zijn de invloeden van deze technologische ontwikkelingen in de zorg op de eigen keuze voor structuur en toepassingen? Deze uitgebreide whitepaper over ICT in de zorg gaat verder in op deze technologische ontwikkelingen en geeft handvatten voor het bereiken van een eigen visie hoe ICT ingezet kan worden.

Communicatiesystemen
Vooral in de zorg is het erg belangrijk dat de instelling blind kan vertrouwen op de verschillende communicatiesystemen. Enkele voorbeelden van deze communicatiesystemen zijn:

  • Datacommunicatie
  • Telefonie
  • Verpleegoproep
  • Zorgalarmering
  • Domotica

Natuurlijk zijn er nog veel meer communicatiesystemen in de zorg. Lees hiervoor verder in de volledige whitepaper. Deze communicatiesysteem dienen in de zorg ter ondersteuning van het zorgproces, maar maken het zorgproces ook veiliger, efficiënter en niet onbelangrijk, leuker. Daarnaast draagt het bij aan de patiënttevredenheid. Voor het optimaal ondersteunen van het zorgproces met ICT is het essentieel om eerst een communicatieconcept te ontwikkelen.

Communicatieconcept
Bij de ontwikkeling van een communicatieconcept is het belangrijk om niet alleen te denken vanuit de verschillende zorgmedewerkers of het ondersteunende personeel. Natuurlijk moet er ook gedacht worden aan de patiënten en hun families. Bij het ontwikkelen van een communicatieconcept spelen een aantal vragen:

  • Wie beschikt waar over welke informatie en waar staat deze opgeslagen?
  • Hoe kan men elkaar het makkelijkst bereiken?
  • Hoe staat het personeel met de patiënten in contact, of zelfs met hun familie? Is er ook een beeldverbinding?

De whitepaper
Download vrijblijvend de whitepaper over de ontwikkelingen op het gebied van ICT en Zorg. De whitepaper gaat dieper in op de voordelen van een centrale communicatie-infrastructuur. Om vooruitgang te boeken op het gebied van comfort, veiligheid en kostenbeheersing, is het namelijk van belang om één centrale communicatie- infrastructuur te hebben.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.