In 5 stappen beter gebruikmaken van Skype for Business

Iedereen aan de slag met Skype for Business

Iedereen aan de slag met Skype for Business

Samenwerken met het supportteam op een andere locatie of een vergadering houden met een thuiswerkende collega? In het verleden was het een behoorlijke karwei om dat voor elkaar te krijgen, of in het slechtste geval lukte het helemaal niet. Gelukkig hoeft dit nu allemaal niet meer zo moeilijk te zijn; moderne technologie zorgt ervoor dat je waar en wanneer je dat wil kan samenwerken met collega’s. Organisaties zijn hierdoor beter bereikbaar, werken efficiënter en besparen op die manier ook aanzienlijk veel kosten. Wil je het maximale halen uit programma’s zoals Skype for Business dan is het wel belangrijk dat alle medewerkers optimaal gebruik maken van de technologie.

Zonde van de investering

Nieuwe software installeren op alle computers is niet voldoende om ervoor te zorgen dat jouw medewerkers ook echt aan de slag gaan met deze nieuwe middelen. Mensen staan over het algemeen huiverig tegenover verandering. Hoe zorg je ervoor dat jouw investering de beloofde voordelen oplevert? Deze whitepaper licht dit toe met het Skype for Business-volwassenheidsmodel.

Betrokkenheid bij de verschillende groepen

Neem je nieuwe software in gebruik en besteed je vervolgens geen aandacht aan adoptie? Dan ben je afhankelijk van je innovators en early adopters voor het gebruik van de technologie. In totaal zijn er 5 gebruikersgroepen te vinden in de adoptiecurve, gebaseerd op de snelheid waarmee ze het product in gebruik nemen:

  1. Innovators
  2. Early adopters
  3. Early majority
  4. Late majority
  5. Laggards

De innovators en early adopters zullen nieuwe technologie dus veel sneller omarmen en gebruiken dan andere gebruikers. Bij de andere gebruikersgroepen duurt het wat langer en is meer begeleiding nodig. Zo is het belangrijk om vooral het waarom van de implementatie te benadrukken, op die manier vergroot je het begrip onder de medewerkers voor de nieuwe technologie.

Beter gebruik maken van Skype for Business

Maakt jouw organisatie optimaal gebruik van alle moderne technologie of heb jij het gevoel dat nog niet iedereen aan boord is? Download In 5 fasen naar optimaal gebruik Skype for Business en leer hoe jij een lage adoptiegraad omzet naar een volledige software adoptie. Alleen zo haal jij het maximale uit jouw investering.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom StrategieInnovatieHet Nieuwe WerkenTraining & Coaching bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Strategie :  Deze 5 barrières zitten groei in de weg

Het klonk zo mooi, een eigen bedrijf starten. Na een succesvolle start is het nu tijd voor één van de lastigste fases, groei realiseren. Voor veel ondernemingen een complexe zaak, want er zijn een aantal factoren die groei lastig maken. Welke belemmeringen dat precies zijn en wat je doet om deze aan te pakken, dat lees je in deze praktische whitepaper.

Lees verder

Strategie :  Heb jij een cloudontsnappingsplan klaar?

Wanneer we het IT-landschap bij veel bedrijven onder de loep nemen, zien we dat de publieke cloud daar steeds vaker deel van uitmaakt. Toch is het goed om een stap terug te nemen en kritisch te kijken naar het IT-landschap. Hebben onze IT’ers nog overzicht over het geheel? En hoe makkelijk verhuis je alle data van de ene cloudsoftware naar de andere? Hoe bescherm je alle data optimaal? Met andere woorden, heb jij nagedacht over een ontsnappingsplan? Deze whitepaper helpt je op weg.

Lees verder

Innovatie :  De kracht van IT voor jouw onderneming

Een onderneming die succes wil in de toekomst doet er goed aan om kritisch te kijken naar zijn huidige IT-infrastructuur. Is de IT-afdeling klaar voor innovatie of zijn ze te veel tijd kwijt aan het draaiend houden van verouderde applicaties en servers? Een toekomstbestendige IT-omgeving is een must en deze gids helpt je op weg met het inrichten van zo’n moderne infrastructuur.

Lees verder

Innovatie :  Ook de financiële sector verhuist naar de cloud

De van oorsprong traditionele financiële sector is door jonge en innovatieve start-ups helemaal op zijn kop gezet. Deze FinTech-bedrijven zetten cloud-software en moderne IT optimaal in om zo hun klanten te bedienen. Moet de rest van de sector laten begaan? Zeker niet, iedereen kan voordeel halen uit een hybride cloud-landschap. Deze whitepaper laat zien hoe je dit aanpakt.

Lees verder

Het Nieuwe Werken :  Is iedereen blij met de nieuwe digitale werkplek?

Nieuwe tools en een nieuwe manier van werken, voor veel medewerkers is het helemaal niet zo vanzelfsprekend. Die nieuwe digitale werkplek is misschien wel heel handig, als je ze niet op de juiste manier introduceert gaan de hakken in het zand. Daar gaat jouw IT-investering! In deze whitepaper zetten we 11 veelvoorkomende valkuilen op een rij, dan hoef jij er niet in te trappen.

Lees verder

Training & Coaching :  Nieuwe software? Persona’s helpen je op weg

Wil je dat iedereen aan de slag gaat met de nieuwe software? Dan is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan de adoptie. Doe je dat niet, dan zullen medewerkers de nieuwe tools niet of onvoldoende gebruiken. Dat is zonde van de investering, maar gelukkig kan het ook anders. Lees hier hoe persona’s de adoptie van nieuwe software versnelt.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.