In 5 stappen beter gebruikmaken van Skype for Business

Iedereen aan de slag met Skype for Business

Iedereen aan de slag met Skype for Business

Samenwerken met het supportteam op een andere locatie of een vergadering houden met een thuiswerkende collega? In het verleden was het een behoorlijke karwei om dat voor elkaar te krijgen, of in het slechtste geval lukte het helemaal niet. Gelukkig hoeft dit nu allemaal niet meer zo moeilijk te zijn; moderne technologie zorgt ervoor dat je waar en wanneer je dat wil kan samenwerken met collega’s. Organisaties zijn hierdoor beter bereikbaar, werken efficiënter en besparen op die manier ook aanzienlijk veel kosten. Wil je het maximale halen uit programma’s zoals Skype for Business dan is het wel belangrijk dat alle medewerkers optimaal gebruik maken van de technologie.

Zonde van de investering

Nieuwe software installeren op alle computers is niet voldoende om ervoor te zorgen dat jouw medewerkers ook echt aan de slag gaan met deze nieuwe middelen. Mensen staan over het algemeen huiverig tegenover verandering. Hoe zorg je ervoor dat jouw investering de beloofde voordelen oplevert? Deze whitepaper licht dit toe met het Skype for Business-volwassenheidsmodel.

Betrokkenheid bij de verschillende groepen

Neem je nieuwe software in gebruik en besteed je vervolgens geen aandacht aan adoptie? Dan ben je afhankelijk van je innovators en early adopters voor het gebruik van de technologie. In totaal zijn er 5 gebruikersgroepen te vinden in de adoptiecurve, gebaseerd op de snelheid waarmee ze het product in gebruik nemen:

  1. Innovators
  2. Early adopters
  3. Early majority
  4. Late majority
  5. Laggards

De innovators en early adopters zullen nieuwe technologie dus veel sneller omarmen en gebruiken dan andere gebruikers. Bij de andere gebruikersgroepen duurt het wat langer en is meer begeleiding nodig. Zo is het belangrijk om vooral het waarom van de implementatie te benadrukken, op die manier vergroot je het begrip onder de medewerkers voor de nieuwe technologie.

Beter gebruik maken van Skype for Business

Maakt jouw organisatie optimaal gebruik van alle moderne technologie of heb jij het gevoel dat nog niet iedereen aan boord is? Download In 5 fasen naar optimaal gebruik Skype for Business en leer hoe jij een lage adoptiegraad omzet naar een volledige software adoptie. Alleen zo haal jij het maximale uit jouw investering.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom StrategieInnovatieHet Nieuwe WerkenTraining & Coaching bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Strategie :  Digitale werkplek? Heb je ook aan adoptie gedacht?

Om medewerkers efficiënter en effectiever te laten werken, kiezen steeds meer organisaties voor digitale tools. Hierdoor zou samenwerken een stuk eenvoudiger zijn. Ten minste, als jouw werknemers de voordelen van de nieuwe technologie zien en ermee uit de voeten kunnen. En daar gaat het nog wel eens fout… Lees hier hoe je adoptie van nieuwe technologie goed aanpakt.

Lees verder

Strategie :  Interesse in een social intranet?

Een social intranet lijkt in niks meer op die oudbollige muurkrant van weleer. Geen smoelenboek of weekmenu, maar een verzamelplek voor relevante applicaties, content en mensen. Met de 12 tips uit deze whitepaper ontdek je hoe je zo’n social intranet inricht in jouw organisatie en hoe je de tools afstemt op de behoeften van jouw medewerkers.

Lees verder

Innovatie :  Heb jij social intranet keuzestress?

Kiezen voor een social intranet is kiezen tussen maatwerk en standaardoplossingen. Wat moet je kiezen? Wat werkt voor jouw organisatie? Om jou te helpen met deze keuzestress zet deze whitepaper 11 voor- en nadelen van een standaardoplossing op een rij. Zo weet je al heel snel of dit voor jouw organisatie een optie is.

Lees verder

Innovatie :  Maak kennis met de digitale werkplek van de toekomst

De digitale ontwikkelingen volgen elkaar in een razendsnel tempo op. Het is dus belangrijk om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de moderne werkplek. Want voor je het weet is AI alomtegenwoordig en is mixed reality niet meer weg te denken uit onze werkomgeving. Spijker jouw kennis bij en ga aan de slag met deze praktische whitepaper.

Lees verder

Training & Coaching :  Nieuwe software? Persona’s helpen je op weg

Wil je dat iedereen aan de slag gaat met de nieuwe software? Dan is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan de adoptie. Doe je dat niet, dan zullen medewerkers de nieuwe tools niet of onvoldoende gebruiken. Dat is zonde van de investering, maar gelukkig kan het ook anders. Lees hier hoe persona’s de adoptie van nieuwe software versnelt.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.