In 8 stappen een succesvolle adoptie van digitale werkplekken

Iedereen aan de slag met nieuwe tools

Iedereen aan de slag met nieuwe tools

Innovatie is gemakkelijker gezegd dan ingevoerd. Een nieuwe digitale werkplek is voor de meesten een enorme omslag in hun dagelijkse handelen. Veel verandertrajecten stuiten daardoor op weerstand. Slecht voorbereide projecten kunnen zelfs mislukken. Hoe je wel nieuwe tools succesvol introduceert lees je in de whitepaper De 8 belangrijkste factoren van succesvolle adoptie.

Zet de gebruiker centraal

Een klassieke fout is om niet de gebruiker centraal te plaatsen, maar vanuit de techniek te redeneren. Een tool is niet goed als het aan de technische voorwaarden voldoet, het gaat erom of het personeel ermee aan de slag gaat. Gemak dient de mens, als een tool niet gemakkelijk in gebruik is, zal het nauwelijks of niet worden gebruikt. Een eerste stap is daarom om de gebruiker centraal te zetten. Hoe je dat doet, staat uitgebreid beschreven in de whitepaper.

Activeer het management

Implementatie is niet iets wat je in je eentje doet. Voor acceptatie van innovaties door medewerkers is ondersteuning vanuit het management nodig. Als het management van hoog tot laag de voordelen tonen en ook laat zien dat zij de nieuwe tools omarmen gaat het acceptatieproces een stuk eenvoudiger. De eerste stappen zijn natuurlijk eng, maar met de tips in de whitepaper slaat niemand een modderfiguur en verloopt de verandering een stuk gemakkelijker.

Een succesvolle adoptie van digitale werkplekken

De Universiteit Twente en advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek namen het stappenplan ter harte. Daardoor wisten zij van de adoptie van hun nieuwe tools een succes te maken. Het personeel werkt nu efficiënter en de investering heeft meer dan geloond. Ook op zoek naar een succesvol project? Download dan De 8 belangrijkste factoren van succesvolle adoptie en ga aan de slag!

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom OrganisatieveranderingDigitalisering bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Digitalisering :  De digitale handtekening uitgelicht

Bijna iedere organisatie heeft het briefpapier vervangen door een e-mailtemplate, handtekening incluis. Ontdek in deze whitepaper welke digitale handtekening het beste past bij jouw behoeften. Digitale handtekeningen zijn er namelijk in allerlei vormen en maten. Van e-mailafsluiter tot gekwalificeerde digitale handtekening, deze whitepaper vertelt je precies de voordelen.

Lees verder

Digitalisering :  Niet weer nieuwe software….

Opeens op een andere manier gaan werken is voor medewerkers heel ingrijpend. Taken die ze al jaren op dezelfde manier uitvoeren, moeten ze nu opeens anders gaan doen. Weerstand is daarom vaak niet ver te zoeken. Hoe zorg je ervoor dat iedereen aan boord is bij verandering? Hoe haal je het maximale uit jouw investering? Dat lees je hier.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.