Innovatie in Endpoint Security zorgt voor betere beveiliging op de werkvloer

Endpoint Security Innovation Is Intensifying

Endpoint Security Innovation Is Intensifying

Een organisatie wil natuurlijk dat de werknemers op hun best kunnen werken. Hiervoor zullen zij toegang moeten krijgen tot een breed scala aan business applicaties en gevoelige informatie. Het zijn de hackers en andere kwaadwillenden die zich richten op deze werknemers om toegang te kunnen krijgen tot de servers van de organisatie. De standaard antivirus programma’s van vandaag de dag zijn hier al niet meer tegenop gewassen. Om endpoint security oplossingen te kunnen bieden zijn verschillende ontwikkelaars van antivirussoftware zijn dan ook hard aan het werk.

De ontwikkeling van de malware bedreiging

De antivirus markt is nog steeds groeiende door de steeds ontwikkelende malware bedreigingen. Kleinere antivirus aanbieders houden het niet vol. Enkele redenen hiervoor zijn:

  • Startups die goede technologie in huis hebben, gaan de markt op zonder een goede strategie.
  • Grote bedrijven nemen de kleine startups over om gaten in hun portfolio te vullen.
  • Door deze overnames gaat de aandacht minder naar andere kleine startups en blijft het bij deze grotere organisaties.

3 aandachtspunten voor endpoint security

Organisaties doen er goed aan om na te denken en een keuze te maken in een endpoint security oplossing. Zo loopt het bedrijf zo min mogelijk risico op schade door malware. De organisatie zal in ieder geval moeten kijken naar nieuwe aanvullingen op het huidige pakket wanneer ze niet staan te wachten op een grote verandering. Zorg ervoor dat:

  • Vertrouwen opgebouwd wordt met de huidige infrastructuur en operations collega’s.
  • Nieuwe oplossingen worden geëvalueerd.
  • Laptops een topprioriteit hebben.

Download de whitepaper om meer te weten te komen over endpoint security oplossingen binnen de organisatie. De whitepaper gaat dieper in op de belangrijkste aspecten waar op gelet moet worden en zal naar aanleiding van 7 vragen gekeken worden naar de oplossing die het beste past bij de organisatie.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom ICT StrategieSecurity bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

ICT Strategie :  Wat leren we van cloud-migraties?

Wie midden in een cloud-migratie zit, of overweegt om te migreren naar de cloud, doet er goed aan om de ervaringen van anderen mee te nemen in het traject. Want je hoeft helemaal niet dezelfde fouten te maken als degenen die je voorgingen. Onderzoeksbureau Forrester Consulting verzamelde enkele lessons learned en geeft een aantal belangrijke aanbevelingen voor een succesvolle cloud-migratie.

Lees verder

ICT Strategie :  Cloud migratie: 4 mythes ontmaskerd

Bent u MKB’er en overweegt u -een deel van uw- organisatie te verhuizen naar de cloud? Op internet is veel tegenstrijdige informatie te vinden over cloud migratie. Wat is daar nu echt van waar? In dit whitepaper “9 mythes ontmaskerd over Office 365” worden ze ontkracht. Lees hier alvast een voorproefje.

Lees verder

Security :  Databeveiliging: beter en efficiënter geregeld

Blockchain, Internet-of-Things en werken in de cloud dwingen organisaties om na te denken over hun databeveiliging. We zijn ons bewust van de gevaren en leggen daarom druk op onze IT-managers. We willen weten wie tot welke informatie toegang heeft en de data moet beschermd zijn tegen aanvallen van buitenaf.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.