Innovatief telefonieconcept met Vast-Mobiel integratie

Smartphones volledig geïntegreerd in de telefonieomgeving

Smartphones volledig geïntegreerd in de telefonieomgeving

Met het realiseren van een nieuw gemeentehuis, was er ook behoefte aan een nieuwe flexconcept. Het nieuwe pand nodigt met een open structuur en lichte ruimtes uit tot transparantie, samenwerking en ontmoeting. Alle medewerkers hebben een flexplek, het nieuwe pand biedt ruimte voor 70% van de medewerkers tegelijkertijd. Deze flexplekken zijn voorzien van een vaste PC, maar hebben geen vast telefoon. De gemeente hanteert namelijk het ‘mobiel tenzij’ concept. Alle ambulante medewerkers hebben hier voor een gebruiksvriendelijke smartphone. Op deze manier is mobiel- en thuiswerken op een goede en professionele manier mogelijk. Daarnaast is de telefonieomgeving ook extern beschikbaar.

Vast-Mobiel integratie in de Cloud
In deze oplossing zijn smartphones volledig geïntegreerd in de eigen telefonieomgeving. Met een intelligente SIM-kaart bellen medewerkers waar en wanneer ze willen altijd vanuit de centrale telefonieomgeving van de gemeente. Deze integratie heet: native dialing. Voor het inkomende verkeer, zijn medewerkers gewoon bereikbaar via hun eigen doorkiesnummer. Voor burgers en bedrijven is men bereikbaar via het hoofdnummer van de gemeente.

Het Klant Contact Center en de callcentergroepen
In de oude situatie waren er op het gemeentehuis meerdere telefonisten en afdelingen waren zelfs direct bereikbaar. Voor de buitenwereld oogde de vele telefoonnummers als een rommelige situatie. In de nieuwe situatie communiceren de medewerkers één telefoonnummer. Dit komt doordat medewerkers, waar ze ook zijn, altijd uitbellen via de centrale.

Er is een callcenter ingericht met vier medewerkers. De doelstelling is om, conform Gemeente heeft Antwoord, uiteindelijk alle telefoontjes op dit Klant Contact Center binnen te laten komen. Er is nog wel wat werk nodig op het gebied van informatiemanagement en zaakgericht werken, om dit concept te realiseren.

Download de whitepaper
Wilt u meer te weten komen over dit flexconcept en daarnaast een aantal goude tips ontvangen? Download geheel vrijblijvend de whitepaper “Innovatief telefonieconcept met Vast-Mobiel integratie”.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.