Innovatieve verdienmodellen maken uw organisatie toekomstproof

Dit betekent technologische ontwikkeling voor de toekomst van uw bedrijf

Dit betekent technologische ontwikkeling voor de toekomst van uw bedrijf

Over tien jaar zullen we vandaag zien als het begin van een nieuw tijdperk van business en technologie. Dit biedt kansen voor het bedrijfsleven. Dat kan zich richten op innovatieve verdienmodellen. Zoals e-commerce zich door de opkomst van internet binnen mum van tijd heeft ontwikkeld tot een top-verkoopkanaal, wordt dit nieuwe tijdperk bepaald door mobiel zaken doen, software-as-a-service, allerlei online sociale netwerken en big data.

Altijd en overal zaken doen

Door deze ontwikkelingen kunnen bedrijven en organisaties nieuwe verbindingen aangaan die ver buiten de muren van de eigen organisatie of winkelketen uitreiken. Bedrijven doen tijd en plaats onafhankelijk zaken en interacteren met wie zij willen, waar dan ook ter wereld. Ze kunnen potentiële klanten bijna real-time bereiken, waar en wanneer die ook maar behoefte hebben aan een product of dienst. 

Ontwikkeling leidt tot innovatieve verdienmodellen

De mogelijkheden om te innoveren zijn oneindig. Het aangaan van nieuwe verbindingen in combinatie met nieuwe intelligente communicatietechnologie, maakt het mogelijk om data te verzamelen van een hele verzameling devices die onderling verbonden zijn. De volgende stap is inzicht verkrijgen in nieuwe kansen in de markt en nieuwe business modellen. Voorlopers op dit gebied hebben een concurrentiepositie in de markt.

Omgaan met een groeiende hoeveelheid data

Het verzamelen van en inzicht krijgen in die enorme hoeveelheid informatie, levert nieuwe taken op en legt druk op de IT-afdeling.  Maar IT-beheertaken kunnen worden uitbesteed aan publieke service providers. Zo kan de business zich focussen op innoveren. Bij vooruitstrevende organisaties is het management al bezig zich te focussen op hoe zij op een verantwoorde manier data kunnen verzamelen buiten hun eigen datacenter. Zodat ze direct en dynamisch in contact kunnen treden met klanten, onafhankelijke vendors, partners en leveranciers.

In deze whitepaper leest u welke afwegingen het management hiervoor moet maken. De aanpak van organisaties die succesvol zijn in innoveren, berust op drie pijlers.

  1. Extending applications, processes en services
  2. Integer snel en grootschalig transacties doen
  3. Optimaliseren van bedrijfsprocessen

Deze drie bouwstenen worden uitgebreid toegelicht in de whitepaper. Ook wordt een aantal bredere business beslissingen onder de loep genomen en de ontwikkeling van servicegericht ondernemen besproken. Tenslotte leest u hoe u met servicegericht ondernemen nieuwe businesskansen kunt opdoen. Download de whitepaper hier direct.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom VisieInnovatie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Visie :  Waarom kiezen voor een hybride cloud?

Veel organisaties staan nog steeds huiverig tegenover de cloud, vooral omdat ze zich zorgen maken over de veiligheid en privacy van hun data. Door te kiezen voor een hybride cloud-omgeving bepaalt een organisatie zelf welke toepassingen zij willen migreren naar de publieke cloud en welke gegevens zij liever in een private cloud houden. Ontdek hier de voordelen.

Lees verder

Visie :  De AI gids voor managers

Wil een organisatie kunstmatige intelligentie onderdeel laten uitmaken van hun strategie, dan is een goede voorbereiding en visie onontbeerlijk. Deze whitepaper werd speciaal geschreven voor het management en geeft inzicht in de mogelijkheden die kunstmatige intelligentie biedt. Lees hoe AI een onderdeel wordt van jouw strategie en hoe men zich voorbereid op het gebruik van AI in de organisatie.

Lees verder

Innovatie :  In 8 stappen naar een betere bereikbaarheid op vakantie

Het is zomer: de temperaturen stijgen en werkend Nederland kijkt uit naar een welverdiende vakantie. Als mkb’er kan je echter niet zomaar de deur achter je dichttrekken, je wil toch bereikbaar blijven voor je medewerkers en relaties. Ontdek in deze praktische whitepaper hoe je in 8 stappen je bereikbaarheid verbetert, zo kan je genieten van een ontspannende vakantie en ben je toch bereikbaar in geval dat nodig is!

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.